Att vara skadad är inget nytt för Parnevik - som har ett digert skaderegister. I februari 2010 upptäcktes att nedre ländkotan var krossad och det pratades om att han skulle tvingas att bli stelopererad.
1 av 10
Att vara skadad är inget nytt för Parnevik - som har ett digert skaderegister. I februari 2010 upptäcktes att nedre ländkotan var krossad och det pratades om att han skulle tvingas att bli stelopererad. - Foto: Scanpix
Mikael Renberg skar sig på ett skridskosnöre och drabbades av blodförgiftning. Det var nära att han tvingades amputera armen.
2 av 10
Mikael Renberg skar sig på ett skridskosnöre och drabbades av blodförgiftning. Det var nära att han tvingades amputera armen. - Foto: Scanpix
Av Malmö FF:s Jari Litmanens alla skador var det en som stack ut extra. Klubbchefen Hasse Borg öppnade en cola-flaska – och kapsylen flög rätt upp i ögat på den finske anfallaren, som blev borta en kort tid.
3 av 10
Av Malmö FF:s Jari Litmanens alla skador var det en som stack ut extra. Klubbchefen Hasse Borg öppnade en cola-flaska – och kapsylen flög rätt upp i ögat på den finske anfallaren, som blev borta en kort tid. - Foto: Scanpix
Djurgårdens Andreas Holmqvist använde en kniv för att dela på frysta laxburgare – men slant och skar sig i handen.
4 av 10
Djurgårdens Andreas Holmqvist använde en kniv för att dela på frysta laxburgare – men slant och skar sig i handen. - Foto: Scanpix
Kroatiens flygrädde landslagsman Milan Rapaic var nervös inför en resa och lyckades med bedriften att sticka sig själv i ögat med boardingkortet.
5 av 10
Kroatiens flygrädde landslagsman Milan Rapaic var nervös inför en resa och lyckades med bedriften att sticka sig själv i ögat med boardingkortet. - Foto: Scanpix
Valencia-spelaren Ever Banega tankade bilen, men glömde att lägga i handbromsen och bilen körde över hans fot. Resultatet: operation och ett halvårs frånvaro.
6 av 10
Valencia-spelaren Ever Banega tankade bilen, men glömde att lägga i handbromsen och bilen körde över hans fot. Resultatet: operation och ett halvårs frånvaro. - Foto: Scanpix
Baseballspelaren John Smoltz hade bråttom och fick för sig att stryka sin skjorta – när han fortfarande hade den på sig.
7 av 10
Baseballspelaren John Smoltz hade bråttom och fick för sig att stryka sin skjorta – när han fortfarande hade den på sig. - Foto: Scanpix
Werder Bremens Marco Arnautovic busade med hunden och vred till sitt knä. Nu riskerar han att missa resten av säsongen i Bundesliga.
8 av 10
Werder Bremens Marco Arnautovic busade med hunden och vred till sitt knä. Nu riskerar han att missa resten av säsongen i Bundesliga. - Foto: Scanpix
Is och snö hade fastnat i Joe Sakics snöslunga. Den förre NHL-stjärnan stack in handen för att rensa maskinen – utan att stänga av den. Han bröt tre fingrar och var borta från spel i tre månader.
9 av 10
Is och snö hade fastnat i Joe Sakics snöslunga. Den förre NHL-stjärnan stack in handen för att rensa maskinen – utan att stänga av den. Han bröt tre fingrar och var borta från spel i tre månader. - Foto: Scanpix
Jan-Ove Waldner ramlade i en trappa under en utekväll på Thomas Brolins krog Undici. Han bröt benet och missade EM.
10 av 10
Jan-Ove Waldner ramlade i en trappa under en utekväll på Thomas Brolins krog Undici. Han bröt benet och missade EM. - Foto: Scanpix

Parneviks söndertrasade hand – och andra sjuka skador

Han skulle hissa upp båten med en motordriven vinsch. Då fastnade Jesper Parnevik i maskinen – och trasade sönder handen. Nu är karriären hotad.


FLORIDA. Han liknar det vid en köttkvarn som gick "runt-runt." Skadan som hotar Jesper Parneviks karriär är som tagen ur en skräckfilm.

– När jag lindade in tampen åkte högerhanden in i motorn. Den åkte runt i maskinen. Det var riktigt grymt. Det pekade åt alla håll och kanter, säger Parnevik till Sportbladet.

– De blev en riktig chock. Det var en sådan jävla kraft. När jag såg kanterna på maskinen var jag hundra procent säker på att jag tappade alla fingrar. Jag var livrädd, fortsätter 47-åringen till tidningen.

De kastade sig i bilen och åkte till sjukhuset. Där konstaterades det att pekfingret är krossat.

– Operationen tog längre tid än vi tänkt oss. Tummen och lillfingret klarade sig hyfsat, men de andra ser ut som falukorvar. Pekfingret är krossat. Jag vet inte vad läkarna gjorde, men de satte dit stålgrejer och fick ihop handen.

Nu kan karriären vara över.

– Ja, det kan det. Jag har ingen aning hur det kommer att bli.

Bläddra i bildspelet ovan och läs om andra sjuka idrottsskador.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.