Torsdag 13 Maj
Stockholm

Therese Borssén på Åres prispall

Svenskan kom trea i världscupslalomen. Ytterligare tre svenskor på topp elva.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Läget för våra svenska damer såg mycket bra ut inför det andra åket i Åres världscupslalom. Maria Pietilä Holmner låg fyra efter det första åket och hade bästa utgångläge. Men andra vändan gick knackigare och "PH" blev slagen av både Therese Borssén och Frida Hansdotter.

Inför den sista åkaren, Sarka Zahrobska, låg Borssén på tredjeplats. Tjeckiskan såg länge ut att peta ner svenskan, men körde till sist in på exakt samma tid. Därmed fick Borssén och Zahrobska dela på tredjepriset.

– Det känns hur bra som helst. Super, superbra! halvskriker en glad Borssén till SVT, och fortsätter:

– Efter första låg jag bra till, och i andra tänkte jag att nu jävlar ska jag försöka få till ett bra åk. Jag var bekväm med utrustningen och bekväm med åkningen. Man brukar ha en tanke om att något är fel. Men i dag hade jag bra fokus och kände mig supertaggad.

Åkningen var väldigt ostabil från flera tjejer i det andra åket. Drottningen Lindsey Vonn hade till exempel flera småmissar som till slut gjorde att hon i princip struntade i allt och gled i mål de sista tjugo meterna, vilket gav en 18:e plats, 3:04 minuter efter segrarinnan Sandrine Aubert, Frankrike. Tyskan Fanny Chmelar blev tvåa.

Frida Hansdotter gick ut som femtonde tjej i andra åket och hamnade på en mycket stark sjätteplats, medan Maria Pietilä Holmner kom sjua. Anja Pärson slutade elva.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela