Sverige utanför pallen i Åre

Säsongens allra sista tävling slutade utan framgång för de blågula åkarna.


Den gångna alpina säsongen är sannerligen inte något att lägga på minnet för de svenska åkarna. Årets absolut sista tävling slutade därför symtomatiskt precis utanför pallen. Sverige tog en fjärdeplats i lagtävlingen, efter Italien, Österrike och Schweiz.

Sveriges starkaste åkare på söndagen var André Myhrer som vann sitt slalomheat och samtidigt gjorde ett av säsongens snabbaste åk.

– Det var skönt att få ett kvitto i slutet på säsongen. Visst, det var lite mer avslappnat på start i dag, men samtidigt är det ju en världscuptävling och man vill ju upp på pallen, säger Myhrer till TT.

– Att det gick bättre i dag än i går beror på underlaget, det var mycket hårdare i dag och skidorna svarade bättre mot underlaget.

Anja Pärson stod över lagtävlingen då hon inte ville riskera något efter att ha tävlat fyra dagar i följd. Återbudet kom så sent att Frida Hansdotter inte hann få med sig super-G-skidorna till Åre och Sverige tvingades därför lämna walk over i ett av super-G-heaten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

2 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

2 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

2 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

3 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

3 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.