Lördag 8 Maj
Stockholm

Fortsatta motgångar för Pärson

Lindsay Vonn vann störtloppet i Åre och säkrade den alpina världscuptiteln.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Lindsay Vonn vann störtloppet i Åre och säkrade den alpina världscuptiteln.

Men för Anja Pärson fortsatte motgångarna när hon efter missar och en 16:e plats blivit helt utan poäng.

– Nu får jag otroligt svårt att behålla tredjeplatsen i världscupen, säger hon.

Pärson hade ledningen i störtloppet när hon kom till ingången i Stövelbranten, den tekniskt svåra passagen i Åre-störtloppet. Där kom hon för långt bak på skidorna, kom helt ur linjen och halkade långt ner i backen.

– Jag fick uppförsbacke i 60-70 meter och det går ju inte när man åker utför, säger Pärson, som tappade flera sekunder på misstaget och i mål var 2,38 efter Lindsey Vonn.

– Även om man tycker om att åka skidor blir man ibland jävligt less. Jag gjorde precis tvärtom mot vad jag skulle göra där i Stöveln. Man måste halvsladda in där och att halvsladda är inte min grej.

Frustrationen över missen hoppas hon kunna använda till något positivt inför torsdagens super-G.

– Jag satsar på seger i morgon. Formen finns där, så det är bara att jobba vidare.

Lindsey Vonn säkrade världscuptiteln med ett mycket starkt segeråk. Hon vann med 40 hundradelar före världscuptvåan, tyskan Maria Riesch, och var 1,26 sekunder före trean, den österrikiska veteranen Renate Götschl.

– Det är ett sånt bra störtlopp och det var kul att åka. Jag är otroligt glad över segern och att jag säkrade världscuptiteln. Nu fick jag bra självförtroende till super-G:n i morgon, där jag ska försöka säkra cuptiteln, säger amerikanskan, som inför finalåket är tvåa i super-G-cupen, 15 poäng efter schweiziskan Fabienne Suter.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela