Söndag 18 Apr
Stockholm

Göteborg svenska rugbymästare

Göteborgs rugbyförening blev svenska mästare för första gången efter dubbelvinsten mot Exiles.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det blev en riktig nagelbitare. Med mindre än fem minuter kvar ledde göteborgarna med endast tre poäng. Stockholm Exiles pressade utan framgång. Till slut kunde Susanne Nilsson avgöra matchen men Göteborgs sista försök för dagen. Det första svenska guldet var ett faktum. Glädjen var enorm för göteborgstjejerna och det dröjde inte länge förrän champagnen flödade.

– Det här är helt otroligt och jag kan inte beskriva i ord vad jag känner, säger tränaren Mike Hale som inför säsongen värvades från England.

Guldet är resultatet av en satsning som tagit fem år att fullborda. Göteborg vann även första finalmatchen med 8-7. Det var klubbens första vinst någonsin över rivalerna från Stockholm. Tidpunkten var alltså den rätta.

– Vi har lyckats bra med vårt damlag. Klubben har konsekvent satsat på bra tränare för att utveckla de tjejer som finns i klubben, säger klubbordföranden John Anderson.

Men det kunde gått åt pipan. I halvtid ledde Exiles med 7-15 samtidigt som Göteborgs bästa spelare Ulrika Andersson Hall bars av planen med en misstänkt nyckelbensbrott. Sedan skadade sig även lagets center Ellinor "Ellis" Börjesson. Men hemmapubliken höll humöret uppe och bar tjejerna hela vägen till final. Först satte Anna Holmström en straff som tog laget inom räckhåll. När sedan klunghalven Louise Beaird gjorde försöket som betydde 17-15 räckte det med att hålla undan till slutsignalen.

Nu ska det firas. Men inte alltför länge då många av tjejerna i detta mästarlag även representerar Sverige om några veckor.

Stockholmarna får bita ihop och komma igen nästa år. Men fortfarande finns chansen för guld till klubben då herrarna spelar final i Enköping mot de regerande mästarna.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela