Fredag 14 Maj
Stockholm

Nässjös jubel ville inte ta slut

Nässjö vann damernas SM-final i bandy mot AIK med 2-1.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter matchen ville jublet aldrig ta slut.

– Det är sjukt, jag fattar knappt att det är sant. Nu ska vi fira hela natten, sade Lina Lindqvist som gjorde båda Nässjös mål.

AIK var favoriter till SM-guldet, laget hade gått obesegrat genom serien och slutspelet.

Men det unga Nässjö-laget ville annat. Med vinden i ryggen sattes AIK under press i första halvlek. 1-0 kom också från Lina Lindqvists klubba, på frislag.

– En drömträff. Skjuter jag hundra skott får jag sån träff en gång. Nu kom den i SM-finalen. Underbart, sade hon.

AIK lyfte upp spelet i andra halvlek och kunde också kvittera, och hade bud på ledningsmål. Kommunikationen i Nässjöförsvaret var inte den bästa i alla läge.

Det var ändå Nässjö som fick sista ordet i finalen. Efter ett misslyckat frislag i slutminuten fick Lina Lindqvist en andra chans och drog till direkt. Bollen slank in efter isen bakom AIK:s landslagsmålvakt Linda Odén när bara några minuter återstod att spela.

– Linda är världens bästa målvakt, jag vet inte riktigt vad hon höll på med. Hon måste ha sovit för det var ett skitmål, sade Lindqvist.

Lindqvist hade svårt att hitta de rätta orden efter matchen. Hon var synbart tagen och bara bubblade av segerglädje, precis som resten av laget. Nässjö fick nu revansch för förlusten i SM-finalen förra året.

– Som vi har kämpat för det här, och vi har hela tiden trott att vi skulle kunna klara av det också, sade hon.

– Nu ska vi duscha och sedan ska vi fira hela natten, sade hon innan kramkalaset fortsatte.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela