Sex klubbar slåss om stjärnan

Christian Mattsson vill lämna Västerås:<br/>
"Det är dags att ta chansen nu".


Västerås klarade sig kvar i innebandyns superliga via vinst över Dalen i seriens sista omgång. Men inför nästa säsong måste klubben öppna plånboken. Lagets största stjärna, den interna poängkungen med 42 poäng i år, Christian Mattsson berättar nu att han vill lämna laget.

– Jag är intresserad av att lämna Västerås och gå till en klubb som framförallt kan nå ett slutspel, säger han till eurosport.se.

Mattsson har tidigare bland annat varit i kontakt med Stockholmslaget Järfälla och diskuterat en övergång till klubben. Viljan att bo kvar i Västerås har dock varit för stor och han har konsekvent nobbat de bud som hittills nått honom. Men efter årets succésäsong känner sig 23-åringen nu redo att ringa en flyttfirma.

– Det är nu arbetet börjar med att sortera bland alternativen och fundera på vad jag ska göra. Men jag känner i kroppen och huvudet att det är dags att ta chansen nu.

Enligt uppgifter har hela sex klubbar från Sveriges högsta serie visat sitt intresse för högerskytten. De två Sverigeledande storklubbarna, AIK och Warberg, tros ligga bäst till.

– Det stämmer. Det är inte mycket att säga om dem, det är två riktigt bra föreningar med klasspelare i lagen.

Christian Mattsson debuterade den gångna säsongen i A-landslaget.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!