Balrog – nya Täby?

- 21/03/2009, 10:18 -

Balrog knäckte serietvåan Täby med 3-0 i matcher. Möter troligen Warberg i semi.

För två år sedan överraskade Caperio/Täby hela innebandysverige då de slog ut AIK i kvartsfinal, Pixbo i semifinal och bara var minuter från att vinna SM-finalen över Warberg. Sedan dess har Täby etablerat sig som ett topplag i den svenska Superligan och till årets slutspel valde de att möta serieåttan och Stockholmskonkurrenten Balrog i kvartsfinal. Det borde de inte ha gjort.

Balrog vann på fredagen den tredje kvartsfinalen med 4-3 och skickade därmed högst skrällaktigt ut Täby med 3-0 i matcher. Precis som den andra kvarten avgjordes den tredje i sudden death och återigen drog Balrog det längsta strået. Jimmy Gustafsson, som missade de två första kvartsfinalerna, var tillbaka på fredagen och såg till att hänga den avgörande kassen 1:38 in i förlängningen.

– De snackade om att de skulle vinna med 3-0 i matcher, men nu är det vi som gör det, säger Balrogs Mikael Karlsson till SVT.

Warberg leder med 2-1 i matcher över Falun och mycket pekar på att de regerande mästarna tar sig vidare. I så fall får de i egenskap av seriesegrare välja motståndare även i semifinal. Då AIK är klart och Storvreta ser ut att avancera skulle det förvåna om Warberg valde något annat lag än Balrog som motståndare. I synnerhet då resorna är lika långa.

Vem vet, kanske gör Balrog vad Täby gjorde 2007 och skakar om innebandysverige. Det tror de själva i alla fall.

– Vi kommer ta Warberg, säger Balrogs andremålvakt Eric Jonsson, till Nyheter24 efter fredagens match.

I dag, lördag, spelar Dalen och Storvreta deras tredje kvartsfinal. Matchen direktsänds i TV4 Sport med start 15:00.

Skrivet av: