Söndag 9 Maj
Stockholm

Zvonareva finalvann i vinden

Även damernas final i Indian Wells avgjordes i kraftiga vindar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ana Ivanovic har fått jobba hårt med att hitta sitt spel det senaste året. Mycket tydde på att hon var på väg mot sitt gamla jag i Indian Wells genom fint spel ända fram till finalen. Men väl där satte naturens makter käppar i hjulen för serbiskan. Precis som i herrfinalen präglades matchen av vindar, för damerna så kraftiga att SMHI att kallat det för hård vind.

Ivanovic och Vera Zvonareva fick mestadels koncentrera sig på att kasta upp bollen rakt vid sina servar och några vidare dueller blev det aldrig. Zvonareva vann med 7-6(5), 6-2 och blev därmed den första sedan Lindsay Davenport att vinna både dubbeln och singeln samma år i Indian Wells.

– Trots att jag gjorde en del misstag och hade några jobbiga poäng i vinden försökte jag bara sätta så många bollar jag kunde i banan och behålla koncentrationen, sade ryskan efter vinsten till ESPN.

Ivanovic hade stora problem i den mindre orkan som varade och gjorde ofantliga 46 egna misstag, dubbla antalet mot Zvonarevas.

– Det var inte så mycket matchplanen som avgjorde. Det handlade bara om vem som kunde hantera förhållandena bäst, och vem som mentalt kunde ta sig igenom det, sade serbiskan och lade med en suck till:

– I dag gjorde hon det. Ja, hon spelade väldigt bra.

Ana Ivanovic får ta nya tag i Miamis Sony Ericsson Open som inleds redan på onsdag.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela