Sörenstam slagen av Serena

Tennisgudinnan har nu spelat in mer prispengar än den tidigare svenska ettan.


Året är 1995 och Serena Williams vinner sin första summa pengar i tenniskarriären. Det som började med en check på 240 dollar har nu stigit till drygt 23 miljoner dollar. Efter att ha avancerat till final i både dubbel och singel i Australian Open passerar hon därmed Annika Sörenstam som den kvinnliga idrottare som spelat in mest prispengar genom tiderna.

– Det är otroligt hur mycket kvinnlig tennis har växt sedan jag hamnade på touren för 14 år sedan. Jag är mycket stolt över att ha nått den här milstolpen för mig, min familj och alla kvinnliga idrottare ute i världen, säger Serena Williams enligt ESPN.

Redan nu har Williams spelat in 500 000 dollar mer än tvåan på damernas tennistour, Lindsay Davenport, och 150 000 dollar mer än den totala tvåan bland kvinnliga idrottare, Annika Sörenstam.

Den 27-åriga lillasystern Williams har så här långt i sin karriär vunnit 32 singeltitlar och 14 dubbelvinster. Annika Sörenstam vann under sin karriär, som avslutades i december, 90 titlar, varav 72 på LPGA-touren.

Hyfsat inspel på green av Annika Sörenstam

Intervju med Serena Williams

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!