Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AIK-supportrar i nytt fotbollsbråk – stormade ett Malmö FF-café

AIK -supportrar stormade ett MFF-café.
1 av 4

AIK -supportrar stormade ett MFF-café.

© BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Polisen och ambulans var tvungna att tillkallas.
2 av 4

Polisen och ambulans var tvungna att tillkallas.

© Bildbyrån / Nils Jakobsson

Det lugnade ner sig och nu är läget under kontroll.
3 av 4

Det lugnade ner sig och nu är läget under kontroll.

Bjorn Lindgren - Bildbyran

Malmö FF spelar mot AIK i Malmö ikväll.
4 av 4

Malmö FF spelar mot AIK i Malmö ikväll.

© BILDBYRÅN / PETTER ARVIDSON

Sport | 11/08/2013 15:09

Tumult utbröt under söndagsmorgen när AIK-supportrarna startade ett bråk på ett välkänt MFF-café. Bråket är en fortsättning på gårdagskvällens våldsamma händelser.

MALMÖ. Ett nytt våldsamt bråk blossade upp vid klockan 10.30 tidigare idag i Malmö i samband med fotbollsmatchen mellan Malmö FF och AIK.

Enligt polisen samlades AIK-supportrar utanför Ölkaféet – också känt som MFF-supportrarnas samlingsplats – och påbörjade bråket. Polis och ambulans var tvungna att tillkallas.

– Tumult utbröt vid halv elva och det var rätt stökigt ett tag. Det var mycket oroligt på platsen och polisen var tvungna att ta i ordentligt för att få ordning på det. Ambulans var också på plats, säger Ewa Westford, informationsansvarig vid polisen i Malmö, till Nyheter24.

Supportrar drabbade samman igår

Det här är det andra stora bråket på kort tid. 

Igår, under lördagskvällen, drabbade nämligen fotbollssupportrar samman på Lilla Torg i Malmö. I bråket deltog AIK:are, Malmöfans, helsingborgare och danskar, skriver SVT.

– Det var ett stort antal omhändertagna, men det lugnade ner sig under natten, säger Westford.

Ingen allvarligt skadad

Det gick rykten om att en person var svårt skadad, men när polisen uppsökte sjukhuset upptäckte man att personen hade lämnat sjukhuset själv. Ingen annan var allvarligt skadad. 

Det är fortfarande oklart om personen som greps igår, i samband med bråket, har släppts.  

Hur är läget inför matchen idag?

– Nu är det lugnt. Vi har planerat kring matchen och inget har varit konstigt egentligen. Det enda som var överraskande var att AIK-supportrarna dök upp tidigare, säger Westford och fortsätter:

– Det skulle inte förvåna oss om det blev ytterligare ett bråk, men just nu är läget under kontroll och vi förbereder oss inför matchen i kväll.