AIK -supportrar stormade ett MFF-café.
1 av 4
AIK -supportrar stormade ett MFF-café. - Foto: © BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Polisen och ambulans var tvungna att tillkallas.
2 av 4
Polisen och ambulans var tvungna att tillkallas. - Foto: © Bildbyrån / Nils Jakobsson
Det lugnade ner sig och nu är läget under kontroll.
3 av 4
Det lugnade ner sig och nu är läget under kontroll. - Foto: Bjorn Lindgren - Bildbyran
Malmö FF spelar mot AIK i Malmö ikväll.
4 av 4
Malmö FF spelar mot AIK i Malmö ikväll. - Foto: © BILDBYRÅN / PETTER ARVIDSON

AIK-supportrar i nytt fotbollsbråk – stormade ett Malmö FF-café

Tumult utbröt under söndagsmorgen när AIK-supportrarna startade ett bråk på ett välkänt MFF-café. Bråket är en fortsättning på gårdagskvällens våldsamma händelser.


MALMÖ. Ett nytt våldsamt bråk blossade upp vid klockan 10.30 tidigare idag i Malmö i samband med fotbollsmatchen mellan Malmö FF och AIK.

Enligt polisen samlades AIK-supportrar utanför Ölkaféet – också känt som MFF-supportrarnas samlingsplats – och påbörjade bråket. Polis och ambulans var tvungna att tillkallas.

– Tumult utbröt vid halv elva och det var rätt stökigt ett tag. Det var mycket oroligt på platsen och polisen var tvungna att ta i ordentligt för att få ordning på det. Ambulans var också på plats, säger Ewa Westford, informationsansvarig vid polisen i Malmö, till Nyheter24.

Supportrar drabbade samman igår

Det här är det andra stora bråket på kort tid. 

Igår, under lördagskvällen, drabbade nämligen fotbollssupportrar samman på Lilla Torg i Malmö. I bråket deltog AIK:are, Malmöfans, helsingborgare och danskar, skriver SVT.

– Det var ett stort antal omhändertagna, men det lugnade ner sig under natten, säger Westford.

Ingen allvarligt skadad

Det gick rykten om att en person var svårt skadad, men när polisen uppsökte sjukhuset upptäckte man att personen hade lämnat sjukhuset själv. Ingen annan var allvarligt skadad. 

Det är fortfarande oklart om personen som greps igår, i samband med bråket, har släppts.  

Hur är läget inför matchen idag?

– Nu är det lugnt. Vi har planerat kring matchen och inget har varit konstigt egentligen. Det enda som var överraskande var att AIK-supportrarna dök upp tidigare, säger Westford och fortsätter:

– Det skulle inte förvåna oss om det blev ytterligare ett bråk, men just nu är läget under kontroll och vi förbereder oss inför matchen i kväll.

AIK
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.