Nya "kaoset" i Sotji – besökarna förbjuds att fiska i toaletterna

Det visar sig att Sotji har något märkliga förhållningsregler för sina toalettbesökare. Man får framförallt inte fiska i toaletterna.


Sotjis toalettvanor

Tidigare uppmärksammades att besökarna vid mediecentret i Sotji inte kunde räkna med att få gå på toaletten i fred. Två toaletter var placerade tätt intill varandra och fick också mycket uppmärksamhet på sociala medier. Läs mer om det här.

Vinter-OS i Sotji närmar sig och spelen har redan fått en del kritik. Framför allt handlar kritiken om Rysslands antigay-lagar och kränkningar av andra mänskliga rättigheter.

Frågan är om Sotjis specifika toalettregler också är kränkande mot de mänskliga rättigheterna. Den kanadensiske snowboardåkaren Sebastien Toutant twittrade ut en bild som visar hur toalettbesökarna ska sköta sig under OS.

Fiska inte

Man ska sitta ner, men får inte stå upp, kräkas i toaletten eller stå på ringen.

De två nedersta bilderna är de som har skapat störst diskussioner på sociala medier. Den ena bilden säger klart och tydligt att man inte får fiska i toaletterna. Det är dock oklart hur många av Sotjis invånare som brukar göra det i vanliga fall, med tanke på att staden har känt sig tvungna att införa ett förbud mot det.

"Rita inte röda kryss"

Den sista bilden är något oklar. Nyheter24 gissar att den talar om att man inte får injicera något med sprutor på toaletterna.

Här är några reaktioner och gissningar på bildernas betydelser, hämtade från Mashable.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/
/
/
Brukar du fiska i toaletten?