Bilden på Pelé som är tagen efter VM-finalen 1970 finns med i Fifa 14.
1 av 4
Bilden på Pelé som är tagen efter VM-finalen 1970 finns med i Fifa 14. - Foto: EA/Getty Images
Pelé tilldelades en hedersguldboll på Fifa-galan i januari.
2 av 4
Pelé tilldelades en hedersguldboll på Fifa-galan i januari. - Foto: © BildbyrŒån - COP 75 - SWEDEN ONLY / Fred Porcu
Pelé närvarade på den sista landskampen på Råsunda i augusti 2012. Brasilien besegrade Sverige med 3–0.
3 av 4
Pelé närvarade på den sista landskampen på Råsunda i augusti 2012. Brasilien besegrade Sverige med 3–0. - Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller
Zlatan Ibrahimovic och Pelé.
4 av 4
Zlatan Ibrahimovic och Pelé. - Foto: Björn Tilly/Bildbyrån

Bild på Pelé i badkar letar sig in i Fifa 14

En bild på Pelé i ett badkar finns med i tevespelet Fifa 14. Efter att spelare känt igen den speciella bilden bekräftar EA att de använt den i spelet.


När Pelé tog ett bad efter VM-finalen i Mexiko 1970 trodde han nog inte att han skulle hamna i ett tevespel 44 år senare.

Efter att Pelé vunnit sitt tredje VM-guld med Brasilien tog han ett bad i omklädningsrummet och blev då fotograferad. Den bilden hamnade sedan i spelet Fifa 14 på Pelés spelarkort i Fifa Ultimate Team.

Många av spelets användare kände igen bilden och rykten började spridas om att EA Sports, som utvecklar spelet, hade klippt ut Pelés ansikte från badkaret och satt in det i spelet.

EA bekräftar

En talesperson för EA Sports bekräftar för Kotaku att de har tagit bilden som finns publicerad på Fifas hemsida och vars rättigheter tillhör bildbyrån Getty Images. De har dock haft tillåtelse att använda bilden och berättar för hemsidan om valet av bild:

– Det är inte den vanliga typen av bild man kan tänka sig att vi använder, men det var en bra bild för Pelés Ultimate Team Legend-kort.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!