Lördag 18 Sep
Stockholm

Rasism är dåligt för affärerna – sponsorerna lämnar NBA-klubben

Donald Sterling och V Stiviano.
1 av 4
Donald Sterling och V Stiviano. Foto:
Los Angeles Clippers spelare genomförde en protest mot sin ägare.
2 av 4
Los Angeles Clippers spelare genomförde en protest mot sin ägare. Foto: TT/AP
V. Stiviano, till höger, poserar tillsammans med Magic Johnson och en vän. Bilden gjorde Sterling upprörd och han fick henne att senare ta bort bilden.
3 av 4
V. Stiviano, till höger, poserar tillsammans med Magic Johnson och en vän. Bilden gjorde Sterling upprörd och han fick henne att senare ta bort bilden. Foto: Instagram
Stiviano tog också bort en bild där hon ses tillsammans med Matt Kemp.
4 av 4
Stiviano tog också bort en bild där hon ses tillsammans med Matt Kemp. Foto: Instagram

Rasism kan leda till avhoppade sponsorer och förlorade intäkter. Fråga bara Los Angeles Clippers ägare Donald Sterling som hamnat i ett rejält blåsväder efter sina kontroversiella åsikter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

NBA är fortfarande i gungning efter att Los Angeles Clippers ägare Donald Sterling spelats in då han uttalar sig rasistiskt. Han sa bland annat åt sin flickvän V Stiviano att inte ta med svarta människor till lagets matcher och att inte skylta med att hon umgås med dem.

Många har reagerat efter uttalandena och lagets egna spelare genomförde en protest under söndagen genom att värma upp inför en match med sina kläder ut och in. Allt för att inte visa några klubbmärken, eftersom de inte ville associeras med klubben efter ägarens uttalanden.

Nu börjar även sponsorerna hoppa av sina samarbeten med Los Angeles Clippers, skriver Mashable. Virgin America och CarMax har valt att avslutat sina avtal med klubben.

NBA kommer att utreda Sterlings uttalanden för att bland annat kontrollera att inspelningarna är äkta. Vissa sponsorer har valt att pausa sina avtal under utredningens gång. Dessa är Sprint, Kia, Red Bull, State Farm och AQUAhydrate.

Många vill nu att Sterling försvinner som klubbens ägare, men NBA skulle ha svårt att tvinga bort honom. Situationen kan dock bli ohållbar för honom när spelare, sponsorer, fans och media kraftigt har vänt sig mot hans uttalade åsikter.

Här kan du höra Donald Sterlings rasistiska uttalanden.


Kommentera
Kopiera länk
Dela