Här får Michael Sam beskedet att han blivit vald av St. Louis Rams.
1 av 2
Här får Michael Sam beskedet att han blivit vald av St. Louis Rams. - Foto: TT/AP
Tidigare NFL-spelaren Derrick Ward reagerade negativt på kyssen.
2 av 2
Tidigare NFL-spelaren Derrick Ward reagerade negativt på kyssen. - Foto: TT/AP

Stjärnan till attack mot Michael Sam: "Det är inte för att han är gay"

Historia skrevs i helgen när Michael Sam blev NFL:s första öppet homosexuella spelare. ESPN visade när han firade genom att kyssa sin pojkvän, vilket fick en tidigare NFL-spelare att gå i taket.


Inte bara negativa reaktioner

Nyhetsankaret Dale Hansen gav en rejäl känga till alla homofober som ställde sig mot Michael Sam. Läs mer om det här.

Michael Sam blev vald av St. Louis Rams i NFL:s draft och är därmed den första öppet homosexuella spelaren i NFL. Den historiska milstolpen har varit väntad i några månader, ända sedan han kom ut som homosexuell i vintras.

De flesta är överens om att detta är en positiv händelse, men några har även regerat negativt på hans intåg i NFL och hans agerande då han fick det glädjande beskedet.

Påhoppad av tidigare NFL-stjärna

Derrick Ward, tidigare spelare i Houston Texans, skrev många inlägg på Twitter om hur olämpligt han tyckte det var att Michael Sam kysste sin pojkvän i teve när han fick reda på att han blivit vald av St. Louis Rams. Han påstod dock att det inte var grundat i homofobi utan att han hade reagerat likadant om han hade kysst en kvinna.

Uppmanade människor att läsa bibeln

En märklig förklaring då han även uppmanade människor att läsa bibeln eftersom att det där finns en del förklaringar.

ESPN filmade Michael Sam när han fick beskedet att han blivit vald av St. Louis Rams. Det var ett känslosamt besked och han kysste sin pojkvän som var med honom vid tillfället.

Även Miami Dolphins Don Jones twittrade negativt då Michael Sam blev vald. Han twittrade "OMG" och "Horrible", men har senare tagit bort sina tweets.

Jones har bett om ursäkt för sitt agerande, men Doplhins har tillfälligt stängt av honom tills han har genomgått en utbildning kopplade till sina negativa tweets, skriver Huffington Post.

Se när Michael Sam fick beskedet av St. Louis Rams tränare Jeff Fisher.


Här firar han genom att tårta sin pojkvän.


USA
/
NFL
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.