Onsdag 10 Aug
Stockholm

Här är NBA-ägarens värdelösa ursäkt för sin rasistattack

Donald Sterling fortsatte att vara kritisk mot Magic Johnson.
1 av 4
Donald Sterling fortsatte att vara kritisk mot Magic Johnson. Foto: Youtube
Donald Sterling tillsammans med V Stiviano.
2 av 4
Donald Sterling tillsammans med V Stiviano. Foto:
V. Stiviano, till höger, poserar tillsammans med Magic Johnson och en vän. Bilden gjorde Sterling upprörd och han fick henne att senare ta bort bilden.
3 av 4
V. Stiviano, till höger, poserar tillsammans med Magic Johnson och en vän. Bilden gjorde Sterling upprörd och han fick henne att senare ta bort bilden. Foto: Instagram
Los Angeles Clippers spelare genomförde en protest mot sin ägare genom att inte bära kläder med klubbskölden.
4 av 4
Los Angeles Clippers spelare genomförde en protest mot sin ägare genom att inte bära kläder med klubbskölden. Foto: TT/AP

Donald Sterling skulle be om ursäkt för sina rasistiska uttalanden – men det slutade med att han kritiserade Magic Johnson för att han "inte gör någonting för svarta" – och för hans HIV.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sponsorer hoppade av

Flera sponsorer valde att hoppa av eller pausa sina samarbeten med Los Angeles Clippers efter Sterlings uttalanden.

För två veckor sedan skakades NBA när Los Angeles Clippers ägare Donald Sterling blev inspelad då han bad sin flickvän V Stiviano att inte ta med sig svarta människor på lagets matcher. Sedan dess har han blivit avstängd på livstid av NBA och tvingas nu sälja laget.

I inspelningarna var han arg på sin flickvän för att hon poserade på Instagram tillsammans med Magic Johnson och för att hon tog med sig honom på matcherna. I en intervju med CNN:s Anderson Cooper fortsätter han nu att uttrycka sig kritiskt mot Johnson och det faktum att han har HIV.

"Han älskade med varje tjej i Amerika"

– Han verkar så helig. Jag menar, han älskade med varje tjej i varje stad i Amerika. Och han hade aids, sa han i intervjun, enligt New York Daily News, och fortsatte:

– Jag tycker att han borde skämmas. Att han går och gör det och får aids. Jag menar, kom igen.

Värt att notera är att Magic Johnson har HIV, men däremot inte aids.

Ångrar sina uttalanden

Magic Johnson ingår i NBA:s Hall of Fame och är ägare av Los Angeles Dodgers. Enligt Sterling hade Johnson sagt åt honom att ligga lågt efter att inspelningarna släpptes. Sterling tror att det berodde på att Johnson själv var intresserad av att köpa Clippers.

I intervjun frågade han sig också vad Johnson har gjort för gott för svarta människor, enligt Huffington Post.

– Vilken sorts kille har sex med varje tjej och får sedan HIV? Är det någon vi vill respektera och berätta om för våra barn? Jag tycker att han borde skämmas. Jag tycker att han borde hålla sig bakgrunden. Vad gör han för svarta människor?

"Jag är inte rasist"

Han menar dock att han inte är rasist och att han ångrar sina uttalanden och inte kan förklara varför han sa som han gjorde.

– Jag är inte rasist, jag har aldrig varit rasist och jag kommer aldrig att bli rasist, sa han.

Clippers tränare Doc Rivers har sagt att han inte tycker att Sterlings uttalanden i intervjun låter som en uppriktig ursäkt, skriver New York Daily News.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.