Matchfixning eller inte – se målvakten kasta in bollen i eget mål

Onsdagens landskamp mellan Skottland och Nigeria utreddes för matchfixning – och nog fanns det händelser som tydde på det.


Världens jämnaste liga?

Den nigerianska fotbollsligan har länge varit under luppen för sina spelskandaler.

Någonstans kan man förstå det.

Läs mer här

NCA, den brittiska polisens avdelning som utreder allvarlig och organiserad brottslighet, varnade under onsdagen Fifa, det internationella fotbollsförbundet, för att landskampen mellan Skottland och Nigeria skulle vara riggad.

NCA ska ha fått uppgifter på att den illegala asiatiska spelmarknaden ska ha gjort försök att göra upp resultatet, skriver TT.

Kastar in bollen i mål

Matchen slutade 2–2, men frågan många ställer sig är om några av spelarna var köpta? Skottland fick två mål korrekt bortdömda varav det ena väcker misstankar hos nätets konspirationsteoretiker. 

Den nigerianska målvakten Austin Ejide gick upp i en luftduell och kastar, bokstavligen talat, in bollen i mål. Domaren blåste dock frispark till Nigeria men var det helt enkelt en dålig målvaktsinsats eller ett medvetet val?


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

1 timme sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

2 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

3 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

3 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.