Niklas Fischerström kan vara Sveriges bäste på zorrofinten.
1 av 3
Niklas Fischerström kan vara Sveriges bäste på zorrofinten. - Foto: Youtube/Privat
Han är bror med innebandylegendaren Peter Fischerström.
2 av 3
Han är bror med innebandylegendaren Peter Fischerström. - Foto: © Bildbyrån / Peter Magnusson
Peter som förra året tränade Superligan-laget AIK.
3 av 3
Peter som förra året tränade Superligan-laget AIK. - Foto: BILDBYRÅN / Johanna Lundberg

Niklas tar zorrofinten till en helt ny nivå

Niklas Fischerström, 33, är bror med Sveriges meste landslagsman inom innebandyn. Han är dock bättre än Peter på en sak – zorrofinter: – Han har svårt att lyckas med det över huvud taget, säger Niklas till Nyheter24.


Zorrofinten

Finske landslagsmannen Janne Tähke hittade i slutet av 90-talet på fenomenet zorrofinten. Finten går ut på att man tar med sig bollen upp på klubbladet och snurrar med den ovanför marken. 

Faktum är att finten gav inspiration till en helt ny sport som kallas freebandy. 

Under torsdagen publicerades en smått osannolik Youtubefilm på Niklas Fischerström där han i princip gör vad han vill med sin klubba och sina zorrofinterinnebandyplanen

Niklas, som spelade i Elitserien för tio år sedan med bland annat Högdalen och Handen, spelar nu med moderklubben Älta i division 2 – och då får han mer tid för att utföra sina konster.

– Nu har jag lagt ned det mesta kan man säga, säger han till Nyheter24.

Kommer det ren naturbegåvning som ligger bakom dina zorrofinter eller ligger det mycket träning bakom?

 Jag var nog väldigt tidig. Jag har hållit på i 14 år, något sånt. Det var en finsk landslagsspelare som var först med det och min brorsa mötte honom i en landskamp och berättade att han hade gjort ett riktigt sjukt mål. Då förklarade min brorsa hur han gjorde så då övade jag på det hemma. Jag gjorde det i princip veckan efter att han gjorde sitt mål.

Niklas bror är den svenske innebandylegendaren Peter Fischerström, som med sina 106 landskamper är Sveriges meste landslagsman inom innebandyn. Men Peter är chanslös mot sin bror när det kommer till att zorrofinta.

– Det är väl det jag är bättre än honom på. Han har svårt att lyckas med det över huvud taget kan jag säga. Men räknar man in alla delar av innebandyn så ligger jag ju lite bakom honom tyvärr. Men jag kan slå honom på det.

Hör zorrofinten hemma i innebandyn över huvud taget?

– Problemet uppstod när den kom. Det var väldigt många som började samtidigt och man trodde att ungdomarna skulle ta över och hålla på med det här, men man märker ju att det är väldigt få, kanske tre-fyra stycken max, som gör det här i Superligan. Så det har aldrig blivit att det har slagit över, säger han och fortsätter:

– Jag tror att många i Superligan kan det för att det är kul men att väldigt få använder det som matchvapen. Det är som att jonglera inom fotbollen. De flesta kan väl göra det om man testar lite men det är inte alla som går och tunnlar folk som Zlatan i match. Nu är inte jag som Zlatan men...

Du la upp för frågan själv... är du innebandyns svar på Zlatan?

– Nej, om man ska vara det så ska man vara bäst i Sverige eller i världen och det är jag ju inte. Jag är väl innebandyns (Ricardo) Quaresma (portugisisk stortalang som kom fram samtidigt som Cristiano Ronaldo men som nu spelar i Porto reds. anm). Halvbra men ganska teknisk. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!