London maraton.
1 av 2
London maraton. - Foto: Bildbyrån
London maraton.
2 av 2
London maraton. - Foto: Bildbyrån

Han sprang Londons maraton som en pung – av en fin anledning

Den här killen är en riktig hjälte.


LONDON. Mannen i testikeln heter Jack Woodward och är 22 år. Han sprang Londons maraton i en testikelutklädnad och kom långt efter segraren. Men han är en vinnare ändå.

Woodward förlorade nämligen sin bästa vän Rob Harris till testikelcancer förra året, när Harris bara var 21 år gammal. Woodward startade en välgörenhetsfond och beslöt sig för att klä ut sig och springa maratonloppet för att sprida vetskap om sjukdomen och samla in pengar till forskning om den, och han vill att unga män ska börja undersöka sig själva regelbundet.

– Vi ville verkligen få fram det här budskapet och hoppades att genom att springa i kostymen skulle fler människor uppmärksamma sjukdomen och ta till sig av budskapet, säger Woodward till The News.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kollar du pungen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Guldyra för Örebros volleybolldamer

Spräckte Rögles svit: "Skönt att vinna första"

Skellefteå vann den första ronden i SM-finalen i ishockey med 1–0 över Rögle. Forwarden Linus Lindström blev matchhjälte med ett mål fyra minuter från slutet. Finns ingen bättre känsla, skönt att se den gå in. Alltid skönt att vinna första, nu ska vi gå vidare, sade segerskytten till TV4 Play.

Drömmål gav Vittsjö första segern

Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

1 timme sedan
Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1 timme sedan
1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter chocksegern i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.