Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

McDonalds snodde Hammarbys logga för att göra reklam

1 av 5

Bildbyrån Montage

2 av 5

Twitter

Bajare.
3 av 5

Bajare.

Bildbyrån

Kennedy.
4 av 5

Kennedy.

Bildbyrån

Hammarbys färger täcker supporterläktaren.
5 av 5

Hammarbys färger täcker supporterläktaren.

Bildbyrån

Sport | 04/05/2015 12:05

Hammarbys logga användes som reklam för McDonalds på Södermalm.

McDonalds på Folkungagatan försökte sig på lite lokal marknadsföring när de gjorde satte sin McDonalds-logga i en Hammarby-logga. Målet lär ha varit att locka fler Hammarbyare till restaurangen men många uppskattade inte knepet.

– Det var några som blev ganska upprörda och nu måste vi sätta oss ner tillsammans med byrån och titta på vad det var som hände och varför det blev som det blev, säger André Singh, franchisetagare till bland annat McDonalds Folkungagatan, till Dagens Media.

Reklamen fick däremot inte sitta kvar speciellt länge. När de märkte att folk inte tyckte om den togs den ner, redan samma dag.

– Det var framförallt på Twitter som många blev arga. Jag antar att de inte tycker att det är okej att Hammarbys logotyp kopplas ihop med McDonalds. Vi valde att plocka ner annonsen så fort som möjligt, så den togs ner samma dag, säger Signh.

Bildkälla: Twitter

Kul av McDonalds?