Efter cancerbeskedet beslöt han sig för att förverkliga drömmen

- 17/05/2015, 22:23 -

Cenk och Jennie har alltid drömt om att öppna en egen kickboxningsklubb. Nu är drömmen nära att förverkligas.

Vi är hemma hos Cenk och Jennie Özkaraman i Tumba. I vardagsrummet står en barnvagn, och bredvid hänger en boxningssäck från taket. Paret ska när som helst få deras första barn. Det ska bli en liten Cem.

De två träffades för nio år sedan på en kampsportsklubb i Södertälje. Nu är de nygifta och ska öppna en egen kickboxningsklubb för tjejer. Men för tre månader sen fick de ett mardrömsbesked; Cenk har cancer.

– De säger att de inte går att bota. Men vi hoppas ändå på det, att det ska gå, säger Cenk.

Vi dricker kaffe i köket hemma hos familjen medan Cenk berättar sin historia. Han var på en vanlig läkarundersökning när han fick de tråkiga nyheterna. Cenk har tunntarmscancer och enligt läkarna hade den redan spridit sig till levern. Han blev inlagd och cellgiftsbehandlingen började direkt.

– Det var ju tråkigt. Det var svårt att ta in. Vi har nog inte smält det riktigt än heller. Det är tufft. Men det ska inte få stoppa våra planer för livet, med bebis på gång. Det tar nog ett tag att smälta en sån här grej. Att man inte ska leva så länge, säger Cenk.

Bildkälla: Nyheter24

– Vi hade ju redan planerat allt för framtiden och så. Det kändes omöjligt att lägga allt på is, säger Jennie.

Hon fortsätter:

– Det var ganska många metastaser. Tillräckligt många för att de inte skulle kunna operera, utan först och främst ville de testa cellgifter. Sen var han i så dåligt skick så de vågade inte ta bort huvudtumören heller. Men det kan bli aktuellt i framtiden att ta bort den stora, berättar Jennie.

"Det blir en kampsportsklubb för unga tjejer"

Under behandlingen beslöt de sig för att göra slag i saken och gifta sig. De fick en vigselförrättare att komma ut till Karolinska sjukhuset i Solna. Där hade de en ceremoni i trädgården på baksidan. Men paret som har planerat för en liten pojke och som drömt om att öppna en kickboxningsklubb för tjejer, tänker inte låta sjukdomen hindra dem.

– Vi har stora planer, men sommaren är mest förberedelser. Och när sommaren börjar ta slut, då kör vi igång. Det finns jättemycket att planera just nu. Det blir en kampsportsklubb för unga tjejer, och äldre också för de som vill. Tävlingsinriktat, för de som vill gå och träna. Det kommer bli häftigt, berättar Cenk.

Bildkälla: Privat

"Det är svårt att sänka mig"

Planen är att tjejer från 15 år och uppåt ska få komma och träna kickboxning. Det är Jennie som är huvudinstruktör och Cenk ska vara med och hålla i träningarna. Klubben ska heta Botkyrka Kickboxning och de kommer att finnas på festivalen Hjärta Botkyrka den 23 augusti, där alla som vill får testa på hur det är att kickboxas. Men annars kommer träningarna att hållas i Storvretens Sporthall. De finns även på Facebook där de heter Botkyrka Kickboxning.

– Nu till sommaren ska vi få ut reklam, och vi har gjort en budget för utrustning. Men utrustning måste fixas. Annars är allt klart i princip. Det handlar bara om att få ihop stöd till reklam och utrustning. Efter det är det inget som stoppar oss, säger Jennie.

Även Cenk delar Jennies vinnarattityd, och man märker att han är en fajter.

– Man vill finnas där för familjen, inte lämna dem. Men det är oundvikligt. Det är svårt att sänka mig. Jag har varit med om mycket och klarat det mesta, jag klarar det här också, säger Cenk.

Han fortsätter:

– Det känns som en dålig film. Men det kan vara en bra film också, avslutar han.