Stockholm maraton.
1 av 4
Stockholm maraton. - Foto: Bildbyrån
Stockholm maraton.
2 av 4
Stockholm maraton. - Foto: Bildbyrån
Stockholm maraton.
3 av 4
Stockholm maraton. - Foto: Bildbyrån
Stockholm maraton.
4 av 4
Stockholm maraton. - Foto: Bildbyrån

Stockholm maratons bidrag stryps – efter planerna om att ha en "nordisk landskamp"

Stockholm stad kommer inte att sponsra Stockholm maraton i år.


Stockholm stad har tagit beslut om att stoppa bidraget på 200 000 kronor till Stockholm maraton, efter att det kommit fram att prispengarna skulle gå till en "nordisk landskamp", skriver Dagens Nyheter.

Stockholm maraton vill ha en "nordiska landskamp" för att stimulera svensk distanslöpning, och loppets prispengarna skulle då enbart gå till löpare från nordiska länder. Något som fått Stockholm stad att dra tillbaka sitt bidrag.

– Den ansökan som beviljades infattade inte något om det nordiska mästerskap som sedan har tillkommit i diskussionen. Därför tyckte vi inte att de hade redovisat det som arrangemanget skulle gå ut på. Vi ger marknadsföringsbidrag till internationella tävlingar såsom EM och VM, men vi delar till exempel inte ut något marknadsföringsstöd till Finnkampen och olika SM-tävlingar, säger vd:n på Stockholm business region Olle Zetterberg till Dagens Nyheter.

Zetterberg menar att när beslutet att ge bidraget antogs visste de inte att det skulle vara ett nordiskt mästerskap, och att de därför nu har ändrat beslutet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du springa Stockholm maraton?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.