Tisdag 16 Aug
Stockholm

Sverige förlorade mot starkare Spanien – vidare till mellanrundan ändå

Tobias Karlsson kan vara glad för att vi gick vidare till mellanrundan.
1 av 4
Tobias Karlsson kan vara glad för att vi gick vidare till mellanrundan. Foto: BILDBYRÅN
Men matchen mot Spanien var inte optimal.
2 av 4
Men matchen mot Spanien var inte optimal. Foto: BILDBYRÅN
Förlust.
3 av 4
Förlust. Foto: BILDBYRÅN
Heja Sverige!
4 av 4
Heja Sverige!. Foto: BILDBYRÅN

Sverige torskade mot Spanien. Men vad gör väl det egentligen? Vi gick vidare till mellanspel ändå.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var ingen höjdarmatch kan man konstatera. Det slutade ändå med fördel Spanien med resultatet 24-22. Trots att det var så nära i slutet av sista halvlek.

Eftersom Tyskland slog Slovenien var svenska handbollslandslaget redan vidare till mellanrundan innan matchen mot Spanien. Poängen är särskilt viktiga i kampen om en eftertraktad kvalplats till OS i sommar. En plats som lagkapten Tobias Karlsson förtjänar eller?

Första halvleken slutade inte vackert. Egentligen inte för något av lagen. Det är dock Spanien som ska ha en eloge för något mer "smart spel". Spaniens målvakt ska också ha en alldeles egen eloge. Första halvleken slutade 12-10 till spanjorerna. Rättvist kan tyckas.

Anfallsspelet i andra halvleken stod som mest still från Sveriges sida. Det fanns glimtar av hopp men allt för lite togs till vara på. Frustrationen stod hög hos svenskarna som ändå inte kunde rycka upp sig. Det kändes stundtals som hörnen i Spaniens mål hade en magnet som bollen drogs till...

Sista delen av halvleken reducerade Sverige snyggt men det räckte inte riktigt. Hoppas laget kan peppa inför fortsatt spel i turneringen. Sverige ställs mot Danmark, Ungern och Ryssland i mellanrundan och det kanske krävs en rejäl dos av energi inför detta.

Vinner sverige handbolls-em?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.