Tobias Karlsson kan vara glad för att vi gick vidare till mellanrundan. - Foto: BILDBYRÅN
Men matchen mot Spanien var inte optimal.
Men matchen mot Spanien var inte optimal. - Foto: BILDBYRÅN
Heja Sverige!
Heja Sverige! - Foto: BILDBYRÅN

Sverige förlorade mot starkare Spanien – vidare till mellanrundan ändå

Sverige torskade mot Spanien. Men vad gör väl det egentligen? Vi gick vidare till mellanspel ändå.

Det var ingen höjdarmatch kan man konstatera. Det slutade ändå med fördel Spanien med resultatet 24-22. Trots att det var så nära i slutet av sista halvlek.

Eftersom Tyskland slog Slovenien var svenska handbollslandslaget redan vidare till mellanrundan innan matchen mot Spanien. Poängen är särskilt viktiga i kampen om en eftertraktad kvalplats till OS i sommar. En plats som lagkapten Tobias Karlsson förtjänar eller?

Första halvleken slutade inte vackert. Egentligen inte för något av lagen. Det är dock Spanien som ska ha en eloge för något mer "smart spel". Spaniens målvakt ska också ha en alldeles egen eloge. Första halvleken slutade 12-10 till spanjorerna. Rättvist kan tyckas.

Anfallsspelet i andra halvleken stod som mest still från Sveriges sida. Det fanns glimtar av hopp men allt för lite togs till vara på. Frustrationen stod hög hos svenskarna som ändå inte kunde rycka upp sig. Det kändes stundtals som hörnen i Spaniens mål hade en magnet som bollen drogs till...

Sista delen av halvleken reducerade Sverige snyggt men det räckte inte riktigt. Hoppas laget kan peppa inför fortsatt spel i turneringen. Sverige ställs mot Danmark, Ungern och Ryssland i mellanrundan och det kanske krävs en rejäl dos av energi inför detta.

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.