Söndag 29 Maj
Stockholm

Guardiola glömde bort att kulor inte dödar spöken

Pep Guardiola besviken efter uttåget i Champions League.
1 av 4
Pep Guardiola besviken efter uttåget i Champions League. Foto:
Atlético Madrid bärgade finalplatsen i München i går.
2 av 4
Atlético Madrid bärgade finalplatsen i München i går. Foto:
Diego Simeone vann tränarduellen mot Pep Guardiola i semifinalen.
3 av 4
Diego Simeone vann tränarduellen mot Pep Guardiola i semifinalen. Foto:
"En kula kvar". Det Pep Guardiola inte tänkte på var att kulor inte dödar spöken.
4 av 4
"En kula kvar". Det Pep Guardiola inte tänkte på var att kulor inte dödar spöken. Foto:

Tredje gången gillt är inget ordspåk som Pep Guardiola känner till. Efter gårdagens uttåg ur Champions League lämnar Pep ett Bayern med tre raka semifinal-förluster – alla mot spanskt motstånd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

2014: Debutsäsongen hos de tyska giganterna såg ut att bli en succé. Efter att ha säkrat Bundesliga-titeln rekordtidigt var Pep Guardiola på god väg att leda de regerande mästarna mot den andra raka Champions League-titeln. Men i semifinalen tog det stopp.

Peps finaldröm gick i kras efter en förkrossande förlust med sammanlagt 5-0 mot Real Madrid. Carlo Ancelottis Real kontrade sönder tyskarna för att sedan gå hela vägen och lyfta sin tionde CL-titel.

2015: Nytt år, nytt ligaguld och nya möjligheter till revansch. Bayern lekte sig förbi såväl ukrainskt som portugisiskt motstånd innan han ställdes inför en resa hem till sitt kära Barcelona, en hemkomst som resulterade i ännu en besvikelse.


Bildkälla: Bildbyrån.

Lionel Messi, Neymar och Luis Suárez hade fullkomlig lekstuga på Camp Nou och det första mötet slutade med hela 3-0. Pep lyckades inte vända på den berömda steken och katalanerna åkte till Berlin för att plocka hem titeln.

2016: Återigen går Bayern som tåget i Bundesliga, men det är i Champions League som framgångarna ekar tomma. Än en gång blev gruppspelet en bekväm resa, innan man vände ett tufft underläge mot Juventus och krånglade sig vidare från mötet med Benfica.

Framme i semifinal för tredje året i rad och lotten föll återigen på ett spanskt lag, denna gång stod det Atlético Madrid på lappen och eftersom Guardiola bekräftats som blivande Manchester City-manager skulle detta bli hans sista chans att kröna sin tid i Tyskland med den ädlaste av troféer. Men det spanska spöket skulle komma att visa sig igen.

Atlético gick segrande ur den första striden på Vicente Calderón och efter uddamålsförlusten ökade pressen på filosofen, som besvarade kritiken på presskonferensen:

– I have one bullet left.


Bildkälla: Bildbyrån.

Med de orden ställde han sig i sitt tekniska område för att bryta sig igenom Simeones mur. En gång för alla skulle han bevisa att spöken inte finns.

Och allt gick enligt planerna – tills Antonie Griezmann rann igenom och placerade det bortamål som skickar Guardiola till Manchester utan Champions League-medalj med Bayern.

Tre semifinaler, tre spanska motståndare, tre förluster.

Igår använde Pep sin sista kula. Vad han inte tänkte på var att kulor inte dödar spöken.


Bildkälla: Bildbyrån.

Texten är skriven av Next in Football-deltagaren "hgerfelth".

Vill du också delta i tävlingen, Next in Football och ha chansen att bli Nyheter24:s reporter i Frankrike?

Skapa då en reporterprofil på www.nextinfootball.se

Går Atlético hela vägen i CL-finalen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt