Pep Guardiola besviken efter uttåget i Champions League.
1 av 4
Pep Guardiola besviken efter uttåget i Champions League.
Atlético Madrid bärgade finalplatsen i München i går.
2 av 4
Atlético Madrid bärgade finalplatsen i München i går.
Diego Simeone vann tränarduellen mot Pep Guardiola i semifinalen.
3 av 4
Diego Simeone vann tränarduellen mot Pep Guardiola i semifinalen.
"En kula kvar". Det Pep Guardiola inte tänkte på var att kulor inte dödar spöken.
4 av 4
"En kula kvar". Det Pep Guardiola inte tänkte på var att kulor inte dödar spöken.

Guardiola glömde bort att kulor inte dödar spöken

Tredje gången gillt är inget ordspåk som Pep Guardiola känner till. Efter gårdagens uttåg ur Champions League lämnar Pep ett Bayern med tre raka semifinal-förluster – alla mot spanskt motstånd.


2014: Debutsäsongen hos de tyska giganterna såg ut att bli en succé. Efter att ha säkrat Bundesliga-titeln rekordtidigt var Pep Guardiola på god väg att leda de regerande mästarna mot den andra raka Champions League-titeln. Men i semifinalen tog det stopp.

Peps finaldröm gick i kras efter en förkrossande förlust med sammanlagt 5-0 mot Real Madrid. Carlo Ancelottis Real kontrade sönder tyskarna för att sedan gå hela vägen och lyfta sin tionde CL-titel.

2015: Nytt år, nytt ligaguld och nya möjligheter till revansch. Bayern lekte sig förbi såväl ukrainskt som portugisiskt motstånd innan han ställdes inför en resa hem till sitt kära Barcelona, en hemkomst som resulterade i ännu en besvikelse.


Bildkälla: Bildbyrån.

Lionel Messi, Neymar och Luis Suárez hade fullkomlig lekstuga på Camp Nou och det första mötet slutade med hela 3-0. Pep lyckades inte vända på den berömda steken och katalanerna åkte till Berlin för att plocka hem titeln.

2016: Återigen går Bayern som tåget i Bundesliga, men det är i Champions League som framgångarna ekar tomma. Än en gång blev gruppspelet en bekväm resa, innan man vände ett tufft underläge mot Juventus och krånglade sig vidare från mötet med Benfica.

Framme i semifinal för tredje året i rad och lotten föll återigen på ett spanskt lag, denna gång stod det Atlético Madrid på lappen och eftersom Guardiola bekräftats som blivande Manchester City-manager skulle detta bli hans sista chans att kröna sin tid i Tyskland med den ädlaste av troféer. Men det spanska spöket skulle komma att visa sig igen.

Atlético gick segrande ur den första striden på Vicente Calderón och efter uddamålsförlusten ökade pressen på filosofen, som besvarade kritiken på presskonferensen:

– I have one bullet left.


Bildkälla: Bildbyrån.

Med de orden ställde han sig i sitt tekniska område för att bryta sig igenom Simeones mur. En gång för alla skulle han bevisa att spöken inte finns.

Och allt gick enligt planerna – tills Antonie Griezmann rann igenom och placerade det bortamål som skickar Guardiola till Manchester utan Champions League-medalj med Bayern.

Tre semifinaler, tre spanska motståndare, tre förluster.

Igår använde Pep sin sista kula. Vad han inte tänkte på var att kulor inte dödar spöken.


Bildkälla: Bildbyrån.

Texten är skriven av Next in Football-deltagaren "hgerfelth".

Vill du också delta i tävlingen, Next in Football och ha chansen att bli Nyheter24:s reporter i Frankrike?

Skapa då en reporterprofil på www.nextinfootball.se

/
/
/
/
Relaterat
Går Atlético hela vägen i CL-finalen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Krig och spökstad – här är Häckens motståndare

2 timmar sedan

Bellingham visade klassen för Real igen

igår 23:00
Jude Bellinghams första tid i Real Madrid kan summeras med ett ord: Succé. I 3–2-segern borta mot Napoli i Champions League låg engelsmannen bakom det mesta. Men det var Federico Valverde som fick sista ordet.

Ny nolla för Larsson – stoppade Modos trend

igår 21:40
Modo träffade målramen både en och två gånger. Leksand satte pucken i nät – och hade en storspelade målvakt. Jag tycker inte att de får så farliga chanser, säger Filip Larsson efter 4–0-segern.

Lindberg avgjorde – Gais på allsvensk plats

igår 21:16
Mållöst i över en timme. Sedan satte Julius Lindberg bollen i nät – och tog Gais upp till den allsvenska direktplatsen. Ett mål och vi vinner, jag är nöjd med min insats, säger han efter 1–0 hemma mot Öster i superettan.

Säsongen över för Hammarbys Erabi

igår 17:38
Säsongen är över för Hammarbys Jusef Erabi. En fotskada, som han råkade ut för i senaste matchen, 1–1 hemma mot IFK Göteborg, stoppar honom från spel under den allsvenska avslutningen.

RF:s styrelsemöte: Information från Nilsson

igår 16:34
Riksidrottsförbundets extrainsatta digitala styrelsemöte var snabbt avklarat. På agendan fanns en punkt: Information från ordförande Karl-Erik Nilsson. "Nästa möte är på fredag", skriver RF:s pressansvariga Anna Setzman till TT.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.