Så här bor alltså Sveriges EM-landslag i sommar.
1 av 7
Så här bor alltså Sveriges EM-landslag i sommar.
2 av 7
Stranden ligger precis nedanför lyxboendet.
3 av 7
Stranden ligger precis nedanför lyxboendet.
Spa-del och inomhuspool, givetvis.
4 av 7
Spa-del och inomhuspool, givetvis.
5 av 7
Golfbana finns också.
6 av 7
Golfbana finns också.
Vy över lyxboendet där Sveriges landslag kommer hålla till under EM.
7 av 7
Vy över lyxboendet där Sveriges landslag kommer hålla till under EM.

Lyxboendet – så här bor svenska landslaget i sommar

Det kommer inte bli några intensiva segerfester med landslagsspelarna för de svenska fansen. Den svenska truppen kommer nämligen att bo på ett slott beläget 112 mil ängre bort från Camp Sweden.


"Chateau des tourelles" heter slottet där herrlandslaget kommer att hålla till under sommarens EM. Enligt uppgifter från fotbollskanalen var Marcus Allbäck ute och scoutade potentiella boenden månader innan avancemanget överhuvudtaget var klart.

Det lyxiga boendet ligger på Frankrikes västkust, som på grund av sitt geografiska läge ofta är lite kyligare än stränderna i söder. Men trots att man enbart har tio meter ner till stranden...

Bildkälla: TripAdvisor.

...eftersträvade man att ha en pool tillgänglig för spelarna. Både utomhus...

Bildkälla: TripAdvisor.

...och inomhus.

Bildkälla: TripAdvisor.

Det svenska landslagets läkare har lång erfarenhet av hur man tar hand om spelarnas fysiska status. Men nere i Frankrike kommer avslappning mellan matcherna att prioriteras. Hotellet har ett välkänt renommé vad gäller utbudet av spa.

Bildkälla: TripAdvisor.

Landslagschefen Lars Richt poängterade att man var ute efter ett boende som dels erbjuder smidig transport i nära anslutning till flygplats, och dels att man har tillgång till olika fritidsaktiviteter. Flygplatsen är tio minuters bussresa bort och på promenadavstånd finns både golf- och tennisanläggningar.

Bildkälla: TripAdvisor.

Vi har alla varit där; man skall spela en viktig match och tränarna tjatar hål i huvudet på en om hur man skall vara noga med mat och sömn. Landslagsledningen är beredda att gå så pass långt för att säkerställa att förberedelserna går rätt till att de valt att frakta ner sängar till Frankrike som skall kunna anpassas individuellt efter varje spelares behov. Lars Richt avslöjade för några dagar till fotbollskanalen att man tror att dessa noggranna detaljer kommer att ge ett psykologiskt övertag på matcherna.

Ett flertal rum är utrustade med teleskop. Hamrén kommer vara tvungen att hålla ett öga på sina stjärnor, inte minst U-21 grabbarna.

I samband med att avancemanget till slutspelet säkrades, fick svenska fotbollsförbundet in drygt 70 miljoner kronor i kassan. Beroende på hur det går i Frankrike kan det bli ett tiotal miljoner som läggs på ytterligare. Att spelarna ska ha en bit av kakan råder det inga tvivel om, men det skall bli intressant att se om damlandslaget kommer att ha få lika fria tyglar nästa år inför sitt EM eller om förbundet kommer tillämpa åtstramningar.

Bildkälla: TripAdvisor.

Texten är skriven av Next in Football-deltagaren "fotmoll".

Vill du också delta i tävlingen Next in Football och ha chansen att bli Nyheter24:s reporter i Frankrike?

Skapa då en reporterprofil på www.nextinfootball.se och tävla direkt!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du Sveriges EM-boende?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.