Final i Next in Football – Ravelli gästar när finalisterna håller studioprogram

- 10/06/2016, 20:00 -

Det är dags för final i reportertävlingen Next in Football. Över 350 deltagare har blivit tre finalister, som nu sätts på prov när de ska hålla ett studioprogram med kända gäster.

I Next in Football tävlar deltagarna om att få åka med Nyheter24:s sportredaktion till Frankrike som fotbollsreporter för EM i sommar. Första gallringen är avklarad och tävlingen kulminerar nu i finalfasen: En webbtv-serie med fyra finalavsnitt där deltagarna utsätts för tuffa prövningar. I juryn ser vi Patrik Ekwall, Jesper Hussfelt och Elena Lövholm, och segraren får i slutändan åka med Nyheter24:s team och bevaka fotbolls-EM i Frankrike.

I de tre första episoderna går en person vidare per omgång, vilket ger tre finalister i sista avsnittet där det avgörs vem som blir nästa stora stjärna inom sportjournalistiken – "Next in Football".

Drömmen – verklig eller krossad

Deltagarna har blandad erfarenhet av att stå framför kameran, men alla har de två saker gemensamt: Ett brinnande intresse för fotboll och en dröm om att få rapportera från ett stort mästerskap.

Efter tre rafflande semifinaler är det nu dags för avgörandet. Carl Bengtsson, Josip Ladan och Emil Tidlund – är finalisterna som gör upp – men bara en kan vinna. Utmaningen i finalen är att hålla ett studioprogram, där jurymedlemmarna samt VM 94-legendaren Thomas Ravelli är gäster.

Här är avsnitt 1:

Här är avsnitt 2:

Här är avsnitt 3: