Tisdag 27 Jul
Stockholm

Svenska Katarina ger sina bästa träningstips inför semestern

Träna på semestern? Varför inte! Hur fel kan det vara att träna på en strand i solen egentligen? Katarina Konow ger dig här sina bästa tips.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vad är den största skillnaden med att träna på ett gym och inte?

– Den största skillnaden mellan att träna på gymmet och på stranden är att på gymmet kan du "skulptera" din kropp och bygga större muskelmassa, men man kan komma riktigt långt utan ett gym, säger hon till Nyheter24.

– Man måste se till så att man inte bara går ut och konditionstränar, för då missar man bitar som att till exempel stärka sin ryggmuskulatur, och hållningen tränar man också upp på gymmet genom styrketräning. Något som många faktiskt inte tänker på.

Men på semestern är det inte alla som har tillgång till gym, det går bra att träna ändå.

– Du kan dock träna alla olika muskelgrupper på stranden. Börja med Decline push-ups, när du inte orkar mer går du vidare till marken och kör armhävningar till "failure", efter det kör du armhävningar på en incline. Precis som jag gör i videon, säger hon.

Hur känns det att ha blivit en sån viral succé?

– Det känns fantastiskt! Människor över hela världen hör av sig. Jag försöker svara på så många frågor och mail så möjligt. Jag tycker det är jättekul att så många hör av sig och jag får massor av frågor om träning och kost. Jag har även startat en YouTube-kanal där jag har lite längre instruktionsvideos bland annat, säger hon.

För riktigt semesteranpassad träning – se Katarinas video i spelaren ovanför.

Annars kan du se klippet som gjorde att Katarina slog igenom på nätet – när hon på ett jobbevent plockade upp en kollega och körde lite knäböj.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Tanka vår sköna app!

Blev du lite träningspepp nu?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela