Söndag 24 Okt
Stockholm

SD-politikerns utspel efter Alshammars klädsel: "Tecken på islamisering?"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

SD-politikers Thoralf Alfsson har i ett blogginlägg frågat sig om Alshammars huva under OS-invigningen var en slöja och om det är ett tecken på islamisering.

Kommentera (27)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Therese Alshammar var Sveriges fanbärare när OS invigdes för några dagar sedan. På sig hade hon en blå klänning med en huva till. Det har lett till att SD-politikerns Thoralf Alfsson skrivit ett blogginlägg om det hela och frågar sina läsare om det hela handlar om Islamisering av Sverige och västvärlden.

Han skriver: "Skall vi se detta som ännu ett tecken på islamiseringen av Sverige och västvärlden? Svensk blåögdhet eller är vi som vanligt bara naiva?"

I Blogginlägget som först uppmärksammades av sajten Inte Rasist Men skrev han även följande.

"Skall man tolka det som att Sveriges fanbärare Therese Alshammar bar en slöja under OS-invigningen? En halvslöja eller ska det ses som en luvklänning? Det är givetvis upp till betraktaren."

Expressen har också skrivit om blogginlägget och har genom mail haft kontakt med Thoralf som säger att han inte tar någon ställning utan öppet ställer frågor till sina läsare.

– Jag var intresserad av hur andra uppfattade den klänning och huvudbonad som Alshammar bar eftersom det förekom en hel del reaktioner efter OS-invigningen.

"Folkdräkter handlar om tradition och vårt historiska arv"

När Expressens reporter uppmärksammar Thoralf om att sjalar, hättor ibland är en del av svenska folkdräkter som SD värnar om svarar han följande:

– Folkdräkter handlar om tradition och vårt historiska arv. Kan inte jämföras med hijab, niqab eller burka, skriver han till Expressen.

Thoralf spekulerar även i sitt blogginlägg om huruvida det hela är en PR-kupp från H&M.

"Enligt media är det HM som designat den svenska OS-truppens kläder. Är det en PR-kupp som riktar sig mot den muslimska befolkningen från HM? HM finns i många länder idag. Har svenska OS-kommittén åkt på en riktig blåsning av HM?" skriver han på sin blogg.

Du kan även läsa om när en annan SD-politiker skyllde Sveriges förlust i VM på Sossarna och Alliansen.

Kommentera (27)
Kopiera länk
Dela