1 av 3
2 av 3
- Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
3 av 3
- Foto: BILDBYRN / BILDBYRN

SD-politikerns utspel efter Alshammars klädsel: "Tecken på islamisering?"

SD-politikers Thoralf Alfsson har i ett blogginlägg frågat sig om Alshammars huva under OS-invigningen var en slöja och om det är ett tecken på islamisering.


Therese Alshammar var Sveriges fanbärare när OS invigdes för några dagar sedan. På sig hade hon en blå klänning med en huva till. Det har lett till att SD-politikerns Thoralf Alfsson skrivit ett blogginlägg om det hela och frågar sina läsare om det hela handlar om Islamisering av Sverige och västvärlden.

Han skriver: "Skall vi se detta som ännu ett tecken på islamiseringen av Sverige och västvärlden? Svensk blåögdhet eller är vi som vanligt bara naiva?"

I Blogginlägget som först uppmärksammades av sajten Inte Rasist Men skrev han även följande.

"Skall man tolka det som att Sveriges fanbärare Therese Alshammar bar en slöja under OS-invigningen? En halvslöja eller ska det ses som en luvklänning? Det är givetvis upp till betraktaren."

Expressen har också skrivit om blogginlägget och har genom mail haft kontakt med Thoralf som säger att han inte tar någon ställning utan öppet ställer frågor till sina läsare.

– Jag var intresserad av hur andra uppfattade den klänning och huvudbonad som Alshammar bar eftersom det förekom en hel del reaktioner efter OS-invigningen.

"Folkdräkter handlar om tradition och vårt historiska arv"

När Expressens reporter uppmärksammar Thoralf om att sjalar, hättor ibland är en del av svenska folkdräkter som SD värnar om svarar han följande:

– Folkdräkter handlar om tradition och vårt historiska arv. Kan inte jämföras med hijab, niqab eller burka, skriver han till Expressen.

Thoralf spekulerar även i sitt blogginlägg om huruvida det hela är en PR-kupp från H&M.

"Enligt media är det HM som designat den svenska OS-truppens kläder. Är det en PR-kupp som riktar sig mot den muslimska befolkningen från HM? HM finns i många länder idag. Har svenska OS-kommittén åkt på en riktig blåsning av HM?" skriver han på sin blogg.

Du kan även läsa om när en annan SD-politiker skyllde Sveriges förlust i VM på Sossarna och Alliansen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

Florida vann efter galna räddningar

2 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

3 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.