Halvarsson mot Solna i finalrepris

Telge slog Luleå med 64-56 och återigen är i SM-final i basket.

En fantastisk andra halvlek av Louice Halvarsson var orsaken till att Telge slog Luleå med 64-56 och återigen är i SM-final i basket.

Där väntar precis som förra året Solna som slog 08 Stockholm 73-68.

Telge slog ut Luleå med 3-0 i semifinalen men det såg länge illa ut hemma i Södertälje. Louice "Lollo" Halvarsson gjorde sju poäng i första halvleken som Luleå vann med 39-35. I andra satte Elin Söderström 42-35 och gästerna såg ut att vara på väg mot en fjärde semifinalmatch. Men då fick Telge och Halvarsson ordning på spelet och en bit in i sista perioden stod det 62-46. Halvarsson satte 19 av Telges 27 poäng under den spelperioden.

– Jag är sugen på Solna, sade Lollo Halvarsson till basketförbundet webb-tv efter matchen och hon fick som hon ville.

Solna hamnade i underläge hemma mot 08 Stockholm som var tvunget att vinna. Gästerna ledde som mest med 14 poäng och inför sista perioden var det åtta poäng upp, 54-46, till 08 Stockholm. Men med sex minuter kvar tog sig Solna förbi och vann till slut med 73-68 och 3-0 i matcher. Landslagsguarden Elisabeth Egnell, nyligen tillbaka efter skador, satte 20 poäng för Solna.

I förra årets SM-finalen vann Solna mot Telge med 3-2. Efter det tappade Telge systrarna Eldebrink och inte många trodde på att Södertäljelaget skulle nå en ny final. Men under nygamle tränaren Benny Johanssons ledning har man nått dit igen.