Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Halvarsson mot Solna i finalrepris

- 06/04/2009, 21:21 -

Telge slog Luleå med 64-56 och återigen är i SM-final i basket.

En fantastisk andra halvlek av Louice Halvarsson var orsaken till att Telge slog Luleå med 64-56 och återigen är i SM-final i basket.

Där väntar precis som förra året Solna som slog 08 Stockholm 73-68.

Telge slog ut Luleå med 3-0 i semifinalen men det såg länge illa ut hemma i Södertälje. Louice "Lollo" Halvarsson gjorde sju poäng i första halvleken som Luleå vann med 39-35. I andra satte Elin Söderström 42-35 och gästerna såg ut att vara på väg mot en fjärde semifinalmatch. Men då fick Telge och Halvarsson ordning på spelet och en bit in i sista perioden stod det 62-46. Halvarsson satte 19 av Telges 27 poäng under den spelperioden.

– Jag är sugen på Solna, sade Lollo Halvarsson till basketförbundet webb-tv efter matchen och hon fick som hon ville.

Solna hamnade i underläge hemma mot 08 Stockholm som var tvunget att vinna. Gästerna ledde som mest med 14 poäng och inför sista perioden var det åtta poäng upp, 54-46, till 08 Stockholm. Men med sex minuter kvar tog sig Solna förbi och vann till slut med 73-68 och 3-0 i matcher. Landslagsguarden Elisabeth Egnell, nyligen tillbaka efter skador, satte 20 poäng för Solna.

I förra årets SM-finalen vann Solna mot Telge med 3-2. Efter det tappade Telge systrarna Eldebrink och inte många trodde på att Södertäljelaget skulle nå en ny final. Men under nygamle tränaren Benny Johanssons ledning har man nått dit igen.

Skrivet av: