1 av 12
- Foto: TT
2 av 12
- Foto: TT
3 av 12
- Foto: TT
4 av 12
- Foto: TT
5 av 12
- Foto: TT
6 av 12
- Foto: TT
7 av 12
- Foto: TT
8 av 12
- Foto: TT
9 av 12
- Foto: TT
10 av 12
- Foto: TT
11 av 12
- Foto: TT
12 av 12
- Foto: TT

Malmö FF säkrade SM-guldet – se alla bilder från firandet

Malmö blir till slut segrare av Allsvenskan och den andra guldstjärnan över emblemet kommer nu äntligen få broderas in.


Till slut kom dagen som nästan alla väntade på – Malmö FF tog hem guldet och är svenska mästare ännu en gång. 

Inför säsongen satt Markus Rosenberg och svarade på frågor från supportrar på allsvenska upptaktsträffen. Bland annat fick han svara på frågan: ”Vilka tror du kommer slåss om andraplatsen?”.

Många ansåg kanske att det var väldigt nonchalant, men ack så rätt frågeställaren hade. Malmö blev till slut ohotade mästare.

Inget annat lag uppe i toppen hade egentligen en chans. Djurgården tog inte tillräckligt många poäng mot topplagen, AIK började säsongen på ett vingligt vis, Häcken har nosat på europaplatserna efter många tråkiga skador och Norrköping blev av med många viktiga spelare under sommaren.

Malmö tar nu alltså det efterlängtade tjugonde guldet hem till parkernas stad. Enligt många Malmösupportrar hade de redan tagit hem det tjugonde SM-guldet långt innan, men eftersom detta skedde när det var seriespel, så räknades inte dessa guld med. Men nu kan ingen ta ifrån dem denna bragd. Nu är Malmö FF tveklöst Sveriges bästa lag genom tiderna – och därmed det första Svenska laget att ha två guldstjärnor ovanför emblemet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Förtjänade Malmö guldet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

idag 02:38
Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.

Svensk storseger mot Skottland

idag 01:46
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.

Messi skadad – står över landskamper

igår 21:50
Storstjärnan Lionel Messi kommer inte till spel i Argentinas kommande landskamper i USA, meddelar det argentinska fotbollsförbundet.