Här tillsammans med frun Filippa Rådin.
Här tillsammans med frun Filippa Rådin. - Foto: TT

Anja Pärson talar ut om sexövergreppen: "Slutade helt att gå ut"

Ytterligare en svensk stjärna, alpinstjärnan Anja Pärson, har klivit fram och berättat om sexövergrepp under hashtaggen #MeToo.


De senaste dagarna har kvinnor över hela världen delat med sig av sina upplevelser av sexuella trakasserier under hashtaggen #MeToo. I Sverige har bland annat profilerna Lulu Carter och Cissi Wallin klivit fram – det kan du läsa mer om här.

Ytterligare en person som nu valt att berätta om sina upplevelser är den tidigare alpinstjärnan och Let's Dance-deltagaren Anja Pärson som på Instagram berättar sin starka historia om att som avslutas med hashtaggarna #metoo och #nomore.

Här syns Anja tillsammans med frun Filippa Rådin. Bildkälla: TT

”Under en tid blev det en sport bland vissa män att hetsa varandra om vem som kunde ta på mina bröst eller rumpa på dansgolvet eller i baren. Jag slutade helt att gå ut. Det blev en vardag att män tog sig friheten att pussa på mig när de ville ha en bild och när de även tog nackgreppet log jag bara för att slippa tjafs. Det händer än idag att speciellt äldre herrar greppar tag i min nacke när de vill ta en selfie. Det går kalla kårar i hela min kropp!! NO MORE!"

På sin Instagram får nu Anja väldigt mycket kärlek från sina följare i form av emojis och stöttande ord.

Instagram

Uppropet på sociala medier startades och växte sig stark efter att Harvey Weinstein, en av Hollywoods mäktigaste filmproducenter, anklagats för flera års sexuella trakasserier och våldtäkter

TV: Cissi Wallin och Lulu Carter – här är allt som hänt

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit utsatt för sexövergrepp?
Tack för din röst!