Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Richard Henriksson ger en djupanalys på Sveriges VM-chanser

- 10/11/2017, 15:56

TT

Nu väntar den första matchen i play-off mötena mellan Sverige-Italien. Se Richard Henriksson nörda ner sig i lagens styrkor och svagheter.

Ska det som ingen egentligen förväntar sig, verkligen ske? Ska Sverige lyckas ta sig till ett VM, ett mål som nästan Sveriges egna förbundskapten Janne Andersson verkar tro på. Inför VM-kvalet uttryckte han sig att målet var att ta sig till EM 2020, allt annat var en bonus.

Nu är det två matcher kvar för att nå det ogenomförbara, men Italien över två omgångar kommer bli svårt. 

Fotbollsexperten från Sveriges Radio, Richard Henriksson vill dock inte slänga in handduken än. 

– Sverige är som bäst med spelet framför motståndarnas backlinje, även fast vi inte direkt har några världsstjärnor där framme. Men Sverige har bra kombinationer med väggspel kring straffområdes-gränsen och två touch, säger Henriksson till Nyheter24 och fortsätter.

– Det finns dock inget svårare lag att spela så mot, än just Italien. De kan hålla lag framför straffområde-gränsen och försvara på det viset mot lag som Spanien, säger experten från Radiosporten. 

Se mer av Richard Henrikssons analys i spelaren ovan.

Gillar du Allsvenskan och allt som cirkulerar världens bästa liga? Lyssna då på Nyheter24:s nya podcast Studio Allsvenskan

Går Sverige vidare?