- Foto: Marcus Birrlo

Marcus Birro i Milano: Nästan allt handlar om kvällens match

Marcus Birro är nere i Milano för att ta in allt inför kvällens match och det är tydliga riktlinjer nere i Italien: "Allt eller inget"


Alperna som stolta snöklädda fäder runt om den här staden.

Berg är alltid fäder, strama med armarna i kors, Milano är en tätt byggd superstad, ett nordeuropeiskt alibi, både väldigt italienskt och ändå inte.

Teve trummar ut skräcken ikväll.

Nästan allt handlar om matchen.

Det är lite som om folk här VILL att Italien ska förlora.

Det är som om det finns en längtan efter att se och känna hur kallt det där mörka vattnet verkligen är, vattnet i förlorarens hav, ett hav Italien egentligen aldrig ens doppat sin tå i.

Senaste VM Italien missade?

1958.

Och det mästerskapet gick var?

Sverige.

Jag tror Sverige fixar detta.

Nu måste jag ta en löprunda för att springa bort en del av min nervositet.

Jag är medborgare i det här landet. Jag älskar att vara här. Men det är ingen blind kärlek. Jag pratar med taxichauffören om det på väg till hotellet, Italien är ett svårt land att förstå sig på, också för dem som lever här.

Men det förändrar egentligen ingenting. Jag älskar fortfarande Italien. Jag älskar att vara anonym, älskar maten, älskar människorna, kyrkorna, kulturen, gatorna, gränderna, värmen och passionen.

Men ikväll tror jag Sverige lär Italien en läxa jag hade hoppats att man hade lärt sig…

Gillar du Allsvenskan och allt som cirkulerar världens bästa liga? Lyssna då på Nyheter24:s nya podcast Studio Allsvenskan

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vem vinner ikväll?
Tack för din röst!