Torsdag 11 Aug
Stockholm

Stefan Billborn: "Så ställer Hammarby upp 2018"

Stefan Billborn har en tuff säsong framför sig med många kritiker som menar att han inte är bra nog
Stefan Billborn gästade Studio Allsvenskan och diskuterade bland annat hur hammarby ska spela för att vinna matcher. Foto: TT/Montage

Hammarby hade en tung säsong förra året där vinsterna var färre än förlusterna. Vilket innebar en 9:e plats i Allsvenskan. Besvikelsen ledde till förändringar i staben och med försiktig optimism ser Hammarby och fansen framemot säsongen 2018.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I veckans Studio Allsvenskan är Hammarbytränaren Stefan Billborn gäst. Billborn tillträde som huvudtränare i januari i år efter att Jakob Michelsen fått sparken. Michelsen som ska ha fått sparken efter interna konflikter med sportchefen Jesper Jansson i slutet av förra säsongen. 

Men den nye tränare är inte ett obekant namn inom Hammarby utan har varit verksam i klubben sedan 2015, efter att han lämnade tränarjobbet i Brommapojkarna. 

Den kommande säsongen har Billborn dock en hel del att leva upp till innan han blir betrodd bland fansen. Det första Billborn måste bevisa är att han kan vinna matcher, något som han tidigare inte gjort. Bland annat så lyckades Stefan enbart ta två vinster på 30 matcher med Brommapojkarna säsongen 2014.

Men när Stefan Billborn gästade Studio Allsvenskan i veckan verkar det inte som att pressen på honom blivit speciellt påtaglig utan han verkar snarare trygg med den grund som laget står på just nu. 

Billborn berättare för panelen:  

– Att vinna matcher på försäsongen är inte synonymt med att vinna matcher i Allsvenskan. Jag ser hellre att vi tar steg och får vi det här att rulla så kan det rulla på. Vi har en bra grund att stå på.

När panelen frågar om Billborn kan tänka sig att spela grisigt för att vinna matcher förklarar han att laget som det är just nu inte skulle klara av detta. 

Men om poängen inte finns i Hammarby kan du ta in en lösning och spela grisigt för att ta dem där poängen?

– Jag tror att det skulle vara svårt med de spelare som vi har nu, men vi har ju ganska så snabba spelare så vi skulle säkert kunna ta en del poäng på det viset. 

Men hur ställer Bajen upp nu då?

– Jag gillar att spela med fyra backar för jag tänker anfallsfotboll. Sen vill jag ha tre spelare på mitten för att göra det trångt och helst vill jag att det är ett roterande mittfält. Sen en anfallare centralt och två indragna yttrar. 

Stefan Billborn förklarar alla sina idéer djupgående i spelaren ovan och även om det inte finns garantier på att Hammarby vinner mina matcher i år så verkar det som att deras nye tränare kommer att lägga ett större fokus på anfallsspel än vad de gjorde förra året. 

När säsongen summeras den 11 november vet vi om Billborns taktik blev succé eller flopp.

Förutom gästen, Stefan Billborn, så återfinns den ständige programledaren Marcus Birro samt sportreportrarna Philip De Giorgio och Konrad Blomström i studion. 

Studio Allsvenskan finns även att lyssna på som podcast!

Hela avsnittet finns här

Du kanske även är intresserad av det här:

Stefan Billborn: “Jag har inte hört någonting om Erkan Zengin”

Managern Jens Gustafsson: “Norrköpings vinterfönster är 5 plus”

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Vinner Hammarby fler matcher i Allsvenskan 2018?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.