Torsdag 11 Aug
Stockholm

David Fällman om pengarna i Kina: "Många spelar för matchbonusen" 

David Fällman försökte under sin tid i Kina tänka bort pengarna
David Fällman försökte under sin tid i Kina inte tänka på pengarna utan istället fokusera mer på fotbollen. Foto: TT Montage

Många spelare som lämnar den europeiska fotbollen för Kina får ofta höra att dem gör det för pengarna. En som dock inte gick till Kina för pengarna är Hammarby:s nyförvärv David Fällman vilket han berättar om i veckans Studio Allsvenskan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När Carlos Tevez lämnade den europeiska toppfotbollen för Kina ryktades det om att han skulle tjäna cirka 34 miljoner pund per år, det vill säga nästan 400 000 000 miljoner kronor. 

I och med de stora lönerna som erbjuds i Kina så har den kinesiska fotbollen kunnat växa sig allt större de senaste säsongerna. Där allt fler spelare lämnat den europeiska toppfotbollen för de kinesiska fotbollsligorna.

David Fällman gästade i veckan Studio Allsvenskan och berättade då att det inte var pengarna som lockade honom mest. Programledare Marcus Birro ställde frågan till David. 

Det snackas ju om att det är mycket pengar i Kina. Hur mycket fick du in? 

– Alltså att åka dit som försvarare så, det beror ju på vad mycket pengar är. Men den biten försökte jag, och jag tycker att jag lyckades, att tänka bort de rätt fort. Bara det här med pengatanke, tryck bort de och det sa jag till min sambo med. Inget snack om pengar hit och dit utan mer fokus på fotbollen och göra rätt saker där för att hitta en vardag i Dalian. Men det är ju skillnad, många kineser ser ju det som sitt jobb så dem spelar ju väldigt mycket för pengarna och för bonusarna och då försökte jag bara titta bort och fokusera på rätt saker, säger David Fällman i veckans Studio Allsvenskan.

I spelaren ovan kan du höra när David Fällman berättar för Studio Allsvenskan om lönerna i Kina och hur han själv gjorde för att tänka bort dessa. Här hittar du hela avsnittet.

I studion hittar vi förutom gästen David Fällman och programledaren Marcus Birro, chefredaktör Henrik Eriksson samt sportreporter Philip De Giorgio.

Imorgon är Studio Allsvenskan tillbaka med ytterligare ett avsnitt! Denna gången är det Sirius tränare Kim Bergstrand som gästar studion. Missa inte det!

Studio Allsvenskan finns även som podcast!

Lyssnar du hellre via Acast så kan du göra det här.

Du kanske även är intresserad av:

Så ska David Fällman bli ny försvarsgeneral i Hammarby IF

Buya Turay: "Jag är 'pissed off' – hade gjort 15 mål i Djurgården"

Stefan Billborn: “Jag har inte hört någonting om Erkan Zengin”

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tror du David Fällman blir viktig för Hammarby i år?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.