Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Martin Rauschenberg: "I Danmark dricker man öl i omklädningsrummet"

Sport | 08/03/2018 09:44

Martin Rauschenberg till vardags mittback i Brommapojkarna gästar veckans andra avsnitt av Studio Allsvenskan. I avsnittet berättar Martin för panelen om en lite udda tradition som pågår i de danska lagens omklädningsrum efter matcherna.

I veckans andra avsnitt av Studio Allsvenskan gästar mittbacken Martin Rauschenberg studion på Nyheter24

Rauschenberg som nyligen skrev på för två år med Brommapojkarna kommer närmst från Gävlelaget Gefle IF där han spenderade tre säsonger.

Men efter förra säsongen kände Martin att han var redo för att anta en ny utmaning och valde då att både byta klubb och stad.

I torsdagsavsnittet av Studio Allsvenskan är det stort fokus på spelaren Martin Rauschenberg men man går även in på hans tankar gällande den målsättning som Brommapojkarna har satt inför den kommande säsongen.

Och BP slår på den stora trumman denna säsongen enligt Martin som i avsnittet berättar att laget har bestämt sig för att göra sin bästa allsvenska säsong någonsin under 2018.

Utöver att diskutera Rauschenberg som spelare och BP, går man även in på likheter och skillnader mellan Sverige och Danmark. Bland annat så undrar chefredaktör Henrik Eriksson om myten att man dricker öl i de danska omklädningsrummen efter fotbollsmatcherna stämmer eller inte.

Och visst stämmer det att man dricker öl i omklädningsrummen i Danmark, i alla fall enligt Martin Rauschenberg.

Rauschenberg förklarar att det till och med händer att man dricker två till tre öl efter varje match. Något som han även påstår är en stor skillnad från hur det ser ut i Sverige, där han aldrig har blivit erbjuden en kall öl efter en bra match.

– Reglerna i Danmark är kanske lite mer lösa än här. Det dricks mycket mer öl i Danmark, för kulturen är annorlunda, säger Martin Rauschenberg i veckans Studio Allsvenskan och fortsätter: 

– Här i Sverige har jag aldrig fått en öl efter en vinst men det får man mycket oftare i Danmark. Där ställer man ett flak mitt i rummet så tar man en eller två. 

I studion hittar vi förutom gästen, Martin Rauschenberg, chefredaktör Henrik Eriksson, programledare Marcus Birro samt sportreporter Philip De Giorgio. 

I spelaren ovan kan du se hela avsnittet med Martin Rauschenberg

Studio Allsvenskan finns även som podcast!

Lyssnar du hellre med Acast så hittar du avsnittet här!

Du kanske även är intresserad av:

Malmös dominans – bra för svensk fotboll?

Marcus Birro: “AIK är allas antagonist – jag älskar det”

Khalili om Bajenfansens hån: “Varför ska jag ta det som ett hån?”

Serie A-kaptenen Astori hittad död - dog på sitt hotellrum

Hör öl och fotboll ihop?