Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Daniel Sundgren: “Alla vill slå AIK – den som säger något annat ljuger”

Sport | 14/03/2018 08:18

AIK står som en av favoriterna att vinna Allsvenskan 2018. Men det finns en del svårigheter på vägen till den åtråvärda Lennart Johanssons pokal. Enligt Daniel Sundgren ligger ett av de främsta problemen i att alla andra lag vill slå just AIK.

Den 28 oktober 2017 åkte AIK:s ytterback Daniel Sundgren akut in till Karolinska sjukhuset i Solna efter andningssvårigheter. Besvären visade sig sedan vara en blodpropp i lungorna och vägen tillbaka till fotbollsplanen har varit tuff. 

Men nu är Daniel tillbaka i träning med AIK och börjar göra sig redo för comeback. En comeback som kan bli i derbyt mot Djurgården redan till helgen.

I veckans andra avsnitt av Studio Allsvenskan gästar Daniel Sundgren studion på Nyheter24

Avsnittets främsta fokus är Daniel Sundgren men även AIK:s chanser inför säsongen 2018 hamnar på tapeten. 

Chanser som Daniel Sundgren tror att AIK kan förvandla till ett SM-guld.

– AIK har ju hamnat tvåa några år i rad, hur många topp tre-placeringar har vi inte kommit de senaste åren? För vi har ju varit där och "touchat" hela tiden och i år känns det som att vi har dragit i lite extra, säger Daniel Sundgren i veckans Studio Allsvenskan.

Men Sundgren tror inte att det blir en dans på rosor utan förstår att säsongen kommer att bli tuff. 

– AIK är det laget alla vill slå, den som säger något annat ljuger. Alla bortamatcher är det så, AIK är här nu – dem ska vi slå. Sen tror jag eftersom vi är ett lag från Stockholm så har vi lite tuffare matcher än andra lag. Tänk Malmö till exempel, de har Helsingborg som inte är i Allsvenskan, säger Daniel Sundgren och fortsätter:

– Vi har ju de här på liv och död-matcher i Hammarby, BP och Djurgården.

Det återstår att se om AIK lyckas vinna Allsvenskan 2018 eller om de ännu en gång blir tvåa eller trea. Den 11 november vet vi med säkerhet. 

Studio Allsvenskan finns även som podcast!

Lyssnar du hellre via Acast så gör du det här.

Förutom gästen, Daniel Sundgren, hittar vi programledare Marcus Birro, Chefredaktör Henrik Eriksson samt sportreportern Alexis Appelgren Gougoulakis.

Du kanske även är intresserad av:

Martin Rauschenberg: "Det här är Daniel Majstorovic plan med BP"

Martin Rauschenberg: "I Danmark dricker man öl i omklädningsrummet"

Malmös dominans – bra för svensk fotboll?

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.


Håller du med Daniel?