Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Björn Wesström: "Inte troligt att vi köper en ersättare till Jesper Nyholm"

Sport | 14/03/2018 13:10

När AIK mötte Örebro under tisdagskvällen hamnade Jesper Nyholm i en situation med Örebro:s Michael Omoh. En situation som resulterade i att Nyholms ben gick av. Nu berättar Björn Wesström om tankarna och känslorna för Nyheter24:s Studio Allsvenskan.

Tisdagen den 13 mars spelade Jesper Nyholm mittback för sitt AIK hemma på Friends arena mot Örebro. En match som AIK sen vann med klara 2-0. Men i matchminut 29 hände det som inte fick hända. 

I situationen så försöker Jesper Nyholm få undan bollen efter en dåligt slagen passning varpå  Örebro:s Michael Omoh försöker att hinna före. 

Resultatet? Jesper Nyholms ben gick rakt av.   

I det kommande avsnittet av Studio Allsvenskan kommenterade AIK:s sportchef Björn Wesström skadan och vad detta kan komma att innebära gällande nyförvärv nu när Jesper befaras vara borta resten av säsongen.

– Vi fick ju en tråkig skada på en spelare igår vilket smärtar. Framförallt med honom, det känns värdelöst. En ung, bra och begåvad man som får ett brott i sin karriär. Så det känns värdelöst. 

Marcus Birro frågar Björn vad som egentligen hände i matchen mot Örebro.

– Det var mer eller mindre ett hoppslag som renderade i en ganska tråkig skada. Vi har inte fått det helt fastställt vad det är ännu. Så vi avvaktar doktorns diagnos innan vi säger exakt vad det är för något. Där är vi med det och det får i sin tur en del konsekvenser i ett trupparbete, säger Björn Wesström i Studio Allsvenskan och fortsätter:

– Fönstret är ju fortfarande öppet för oss så vi kan fortfarande agera och då måste man jobba på natten när man kommer hem och fundera tillsammans med tränare för att se vad man ska göra. 

Marcus Birro: Vad gör ni då? 

– Jag tror att vi än så länge lägger ett brett pussel där vi tittar på de interna alternativen sen tittar vi även lokalt, vilka stabila spelare finns det i Stockholm och slutligen tittar vi även på de internationella spelarna som är tillgängliga, säger Björn och fortsätter:

– Men det är inte så troligt att AIK just nu går in och köper någon spelare för massor med pengar utan Jesper kommer komma tillbaka och vi skaffar oss en plan för det.

Hela avsnittet med AIK:s sportchef Björn Wesström kommer på fredag den 16 mars. 

Här kan du se det senaste avsnittet med AIK:s ytterback Daniel Sundgren.

Avsnittet finns även som podcast!

Och lyssnar du hellre via Acast så hittar du det här.

Du kanske också är intresserad av:

Daniel Sundgren: "Alla vill slå AIK – den som säger något annat ljuger"

Martin Rauschenberg: "Det här är Daniel Majstorovic plan med BP"

Martin Rauschenberg: "I Danmark dricker man öl i omklädningsrummet"

Såg du matchen?