Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jiloan Hamad: ”Jag vill ut i Europa igen”

Sport | 27/04/2018 09:17

Studio Allsvenskan är tillbaka med veckans andra avsnitt och i studion tillsammans med panelen hittar vi Hammarby:s yttermittfältare Jiloan Hamad. Hamad som till sommaren kanske inte längre spelar i Hammarby.

Hammarby:s mittfältsstjärna Jiloan Hamad har haft en fantastisk inledning på den Allsvenska säsongen. Efter de inledande fem matcherna står Jiloan Hamad noterad för fem mål och två assist. Detta betyder att Hamad efter enbart fem matcher gjort fler mål än vad han gjorde under hela förra säsongen. 

Och när en spelare, spelar så pass bra som Hamad har gjort så tar det ofta inte speciellt lång tid innan blickar från andra klubbar vänds mot spelaren i fråga. Så hur ser Jiloan Hamad på att lämna laget som just nu leder den Allsvenska tabellen till sommaren? 

– Jag har det bästa livet just nu för vem vill inte vara hemma i Sverige, nära till vänner, familj och få göra det som man älskar, speciellt i en klubb som Hammarby. För det publiktrycket, jag kan inte ens uttrycka alla känslor som jag känt den här månaden med Allsvenskan. Så jag mår bra just nu men samtidigt är jag 27 år och jag har sagt sedan dag ett att jag vill komma hem, hämta ny luft sen dra utomlands igen. Sen om det blir till sommaren det vet jag inte utan det vill jag ta då, för fortsätter det så här så ska det mycket till för att jag ska vilja lämna i sommar, säger Jiloan Hamad i veckans Studio Allsvenskan.

Chefredaktör Henrik Eriksson är inte nöjd med svaret utan pressar Jiloan Hamad att berätta mer om den klausulen som finns i hans nuvarande kontrakt med Hammarby.

– Den här klausulen, folk pratar om den som om att det är värsta grejen. Jag känner bara att förra året så kanske det var en dålig grej för Hammarby och bättre för mig men i år nu när jag har utgående kontrakt så kan den klausulen tala emot mig. För det som klausulen egentligen innebär är att det finns en summa och betalar en annan klubb den så är det enbart upp till mig om jag ska lämna eller inte, säger Jiloan Hamad i Studio Allsvenskan.

Oavsett om Jiloan lämnar Hammarby till sommaren eller inte så har han fortfarande sju matcher att visa upp sig innan fönstret öppnar den 15 juli.

I studion på Nyheter24 hittar vi förutom gästen, Jiloan Hamad, den ständige programledaren Marcus Birro, chefredaktör Henrik Eriksson samt sportjournalisten Philip De Giorgio.

I spelaren ovan kan du se hela avsnittet med Jiloan Hamad. 

Studio Allsvenskan finns även som podcast!

Lyssnar du hellre via Acast? Då hittar du den här!

Missa inte eftersnacket på Facebook! Ansök om att bli medlem i gruppen Studio Allsvenskan här.

Jiloan Hamad kan lämna serieledande Hammarby efter säsongen
Jiloan Hamad gästade Studio Allsvenskan. Bildkälla: Nyheter24/Eric Bornestav

Gillar du Allsvenskan? Då kanske du även är intresserad av de här artiklarna:

Jesper Jansson: "Det finns en klausul i Hamads kontrakt"

Jonas Erikssons horribla derby – har gått på myten om sig själv

Häckens sportchef Sonny Karlsson: "Blåvitt vill inte ha ett derby mot oss"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Blir Hamad såld i sommar?