Lördag 27 Nov
Stockholm

Jonas Erikssons horribla derby – har gått på myten om sig själv

Derbyt mellan AIK och Djurgården diskuteras i det senaste Studio Allsvenskan
Jonas Eriksson får en del dängor från Studio Allsvenskan-panelen efter matchen under söndagen. Foto: TT/Montage

Derbyt mellan Djurgården och AIK blev ett av de hetaste på länge och i matcher som den i söndags krävs det att domaren verkligen gör en bra insats. Något som panelen i Studio Allsvenskan inte anser att Jonas Eriksson lyckades med.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Söndagen den 15 april 2018 var det dags för Allsvenskans första riktigt heta derby. När klockan slog 15:00 så sparkades Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården igång.

Och Djurgården anlände med stor sannolikhet till arenan med höga förväntningar på sig själva efter att man lyckats vinna derbyt i Svenska Cupen nästan exakt en månad tidigare. Men när matchen blåstes av efter 90 minuter så hade AIK vunnit med klara 2-0 och på så vis lyckats revanschera sig. 

Matchen hade verkligen allt, två lag som var pressade att vinna, mål och underbara tifon. Men det var inte AIK:s spel som tog fokus efter matchen utan snarare domaren, Jonas Eriksson. Hans val att inte döma straff åt DIF i två olika situationer fick fansen att se rött och kanske borde det blivit straff. Det tycker åtminstone panelen i Studio Allsvenskan som anser att domarinsatsen var under all kritik.

–   Han har ju gått på myten om sig själv, Jonas Eriksson alltså. Han har höjts upp till skyarna och nyligen kom det ut att han inte får vara med och döma VM det är ju för att han inte är tillräckligt bra. Sen efter matchen så står han och kommenterar lägen, då är det supertydligt att Haris Radetinac blir fälld. Då övertolkar Jonas situationen och säger: "Harris håller kvar sitt ben där, då tycker jag inte att det är straff", säger Henrik Eriksson i veckans Studio Allsvenskan och fortsätter. 

– När det kommer till handsen, då kommer det ett långt inlägg som tar på handen. Där kan ju spelaren ta bort handen så är det ju bara, då är det ju straff. Då säger Jonas att den först tar på låret och sen på handen, vilket den inte gör och när han sen får se det på tv så säger han att han hade dålig position. Så han kommer ju bara med massor av bortförklaringar, det är horribelt. 

Oavsett om det var straff eller inte så är matchen spelad och AIK vann. Men straffsituationerna lär vara på tapeten ett tag till. 

I avsnittet hittar vi chefredaktör Henrik Eriksson, sportreporter Philip De Giorgio, programledare Marcus Birro samt gästen Jesper Arvidsson, som till vardags är mittback i IK Sirius. 

Studio Allsvenskan diskuterar Jonas Eriksson

I spelaren ovan kan du se hela avsnittet med Jesper Arvidsson. 

Studio Allsvenskan finns även som podcast!

Lyssnar du hellre via Acast? Då hittar du den här!

Missa inte eftersnacket på Facebook! Ansök om att bli medlem i gruppen Studio Allsvenskan här.

Du kanske även är intresserad av:

Häckens sportchef Sonny Karlsson: "Blåvitt vill inte ha ett derby mot oss"

Daniel Majstorovic: "Klart Zlatan ska vara med i VM"

Division 7 lag värvar före detta Premier Leauge-stjärnan

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Var du och såg derbyt på Friends?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela