Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jesper Jansson: ”Det finns en klausul i Hamads kontrakt”

- 19/04/2018, 11:02 -

Jiloan Hamad har i inledningen av Allsvenskan varit helt briljant för sitt Hammarby och står för tillfället noterad på fem mål efter tre spelade matcher. Men blir han kvar i Hammarby efter sommaren? Förmodligen inte.

Hammarby-fansen har en nya favoritspelare i Jiloan Hamad som i inledningen av Allsvenskan visat fin form. Och Hamads inledning på säsongen har inte bara hjälpt Hammarby att ligga etta i tabellen efter tre spelade matcher utan även gjort honom till skytteligaledare så här långt. 

Skulle Jiloans form hålla i sig så finns det ingen tvekan om att han är redo för ett nytt utlandsäventyr. Något som antagligen gör fansen i Hammarby oroliga. 

Men hur ser egentligen situationen ut för spelaren vars kontrakt går ut vid årsskiftet? I veckans andra avsnitt av Studio Allsvenskan gästar Hammarbys sportchef Jesper Jansson, som då avslöjar en viktig detalj i Jiloans kontrakt som kan leda till att han är förlorad för Hammarby redan till sommaren. 

– Jiloan Hamad är ju tydlig med att han vill ut i Europa igen. Och han råkade ju försäga sig i en intervju att det finns en klausul i hans kontrakt, hur är det där egentligen? Frågar Henrik Eriksson, Jesper Jansson i veckans Studio Allsvenskan. 

– Jo men så är det. Men den har inte jag skrivit. Men det är inga konstigheter i det han var väldigt tydlig med att han ville hem och hämta fart samt bidra för att sedan studsa ut igen.

– Men det finns en klausul?

– Ja det finns det.

Det återstår att se om Jiloan Hamad lämnar Hammarby i sommar. Oavsett vad som händer så är en sak i alla fall säker, hans värde lär ha ökat markant efter succén i inledningen av säsongen.

Jesper Jansson gästade Studio Allsvenskan och diskuterade Jiloan Hamad
Studio Allsvenskan gästades av Jesper Jansson.

I avsnittet hittar vi förutom gästen, Jesper Jansson, chefredaktör Henrik Eriksson, sportreporter Philip De Giorgio samt programledare Marcus Birro. 

Vill du veta mer om Jiloan och hans kontrakt? Missa då inte nästa vecka när han gästar studion på Nyheter24

I spelaren ovan kan du se hela avsnittet med Jesper Jansson. 

Studio Allsvenskan finns även som podcast!

Lyssnar du hellre via Acast? Då hittar du den här!

Missa inte eftersnacket på Facebook! Ansök om att bli medlem i gruppen Studio Allsvenskan här.

Kan du inte få nog av Allsvenskan? Då kanske du även är intresserad av:

Jonas Eriksson horribla derby – har gått på myten om sig själv

Häckens sportchef Sonny Karlsson: "Blåvitt vill inte ha ett derby mot oss"

Daniel Majstorovic: "Klart Zlatan ska vara med i VM"

Vi ber om ursäkt för att det är problem med videon de första 20 minuterna. Men stanna kvar och titta på hela avsnittet, vi lovar att det är värt det.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.


Lämnar Jiloan Hamad Hammarby i sommar?