Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Marcus Danielson: ”Det känns som ett bra läge att möta Malmö”

Sport | 03/05/2018 18:57

I veckans andra avsnitt av Studio Allsvenskan är Djurgårdens nye mittback Marcus Danielson gäst. Djurgården som ikväll möter Malmö FF i en match som Danielson tror Djurgården har alla möjligheter att vinna.

Marcus Danielson har under sin korta tid i Djurgården gjort stor succé i laget och stått för några riktigt stabila matcher i backlinjen. Men både i derbyt mot AIK och Hammarby så har tränaren, Özcan Melkemichel, valt att låta Danielson stå över. 

Men under de kommande dagar så möter Djurgården storklubben Malmö FF två gånger, en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan och då finns det stora chanser att Danielson ännu en gång är med i startelvan. För senaste lagen mötte varandra på Tele2 Arena så spelade Marcus Danielson hela matchen och gjorde bra i från sig i en match som Djurgården vann med 3-0. 

Men hur ska Djurgården lyckas slå topptippade Malmö FF två gånger under en period av sju dagar? I veckans Studio Allsvenskan ställer programledare Philip de Giorgio den frågan till Marcus Danielson.

– Jag har ju slagit dem på bortaplan även med Gif Sundsvall, så vi får göra som vi gjorde då, parkera bussen. Jag minns att Noah Sonko Sundberg gjorde ett drömmål och sen så kontrade vi in ett mål på slutet, säger Marcus Danielson och fortsätter.

– Nej men vi kommer spela som vi gjorde här hemma, jobba stenhårt i försvaret och inte ge dem någon energi att sätta tryck på oss för de har ju en fantastisk publik där nere som kan elda igång dem ganska rejält. Men det känns som ett ganska så bra läge att möta Malmö, säger Marcus Danielson i veckans Studio Allsvenskan. 

Det återstår att se hur det går i matcherna mellan Djurgården och Malmö, men en sak är säker Marcus Danielson kommer göra allt i sin makt för att Djurgården ska stå som segrare efter 90 spelade minuter. 

I studion på Nyheter24 hittar vi förutom gästen, Marcus Danielson, programledare Philip de Giorgio och chefredaktör Henrik Eriksson

I spelaren ovan kan du se hela avsnittet med Marcus Danielson. Är du främst intresserad av att höra när han berättar om de kommande två matcherna mot Malmö hittar du det cirka en timme in i avsnittet.

Marcus Danielsson var gäst i veckans Studio Allsvenskan och pratade bland annat om derbymatcher
Marcus Danielsson gästade veckans Studio Allsvenskan. Bildkälla: Nyheter24

Studio Allsvenskan finns även som podcast!

Lyssnar du hellre via Acast hittar du den här!

Gillar du Allsvenskan? Då kanske du även är intresserad av följande artiklar:

Jiloan Hamad: "Jag vill ut i Europa igen"

Hur länge har Blåvitt-fansen tålamod med Poya?

Jesper Jansson: "Det finns en klausul i Hamads Kontrakt"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tror du Djurgården kan vinna över Malmö?