Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hur länge har Blåvitt-fansen tålamod med Poya?

- 25/04/2018, 09:08

Studio Allsvenskan är tillbaka med veckans första avsnitt. Alla de Allsvenska matcherna från omgång fem avhandlas av panelen men det är kanske speciellt en match och en tränare som hamnar i rampljuset i avsnittet. IFK Göteborg:s Poya Asbaghi.

Under den Allsvenska upptaktsträffen så tippade de Allsvenska tränarna tillsammans med media att IFK Göteborg ska hamna på en åttonde plats när säsongen summeras i november. Men fortsätter spelet som det gjort de inledande matcherna så kommer det bli svårt för Göteborg att leva upp till förväntningarna som är ställda på laget.

För efter fem spelade matcher så har IFK Göteborg enbart lyckats med att vinna två matcher och förlorat tre. På dessa matcherna har man plockat sex poäng, gjort sex mål samt släppt in sju. Värt att notera är även att de två matcherna som Göteborg vunnit har kommit mot nykomlingarna Trelleborgs FF och Dalkurd FF. 

Denna rent ut sagt usla inledning av Allsvenskan från Göteborg reagerar panelen i Studio Allsvenskan starkt på i det senaste avsnittet när Blåvitts senaste match mot AIK kommer på tal.

–  AIK gör två riktigt snygga mål i matchen men Göteborg vet jag inte riktigt vad de håller på med. Det är som att de har ett passningsspel bara för att ha ett passningsspel ibland. Sen blir det aldrig någon riktigt slutprodukt av det och det jag undrar är hur länge man har tålamod med Poya Asbaghi. Tobias Hysén pratade om det här redan mot Östersund när han sa "Vi måste ha tålamod, vi måste ha tålamod för prestationen är inte så dålig" men hur länge har man tålamod om man inte ser någon förändring? Hur länge finns det där tålamodet bland fansen i Göteborg för Poya Ashbaghi egentligen? Säger Henrik Eriksson i veckans Studio Allsvenskan och fortsätter. 

– För det är inget snack om att han är en bra tränare, han gjorde det bra med Gefle tidigare men det måste också ligga någonstans på spelarna att våga. Man pratar mycket om att det är tränarens fel men spelarna måste våga, för även om de inte förstår taktiken så måste man ta lite eget ansvar för det är riktigt bra spelare i Göteborg egentligen. Titta bara på Amin Affane till exempel som inte tog någon plats i AIK men nu får han chansen i Göteborg, ta då ditt ansvar och visa att du ska ha den här platsen i startelvan och gör det bra. För nu någonstans måste han göra det bra och börja leverera. Och vem i Göteborg ska egentligen göra målen? För Gustav Engvall gör det inte, Elías Omarsson spelar inte och Tobias Hysén gör många assist men han gör ju inte målen på samma sätt längre.

Det återstår att se om IFK Göteborg och Poya Asbaghi kan ändra den negativa trenden som de haft i inledningen av säsongen, men för att lyckas med det så måste spelarna börja ta lite mer ansvar, åtminstone enligt panelen i Studio Allsvenskan. 

I veckans första avsnitt hittar vi som vanligt programledare Marcus Birro, chefredaktör Henrik Eriksson samt sportjournalisten Philip De Giorgio i studion på Nyheter24.

I spelaren ovan kan du se det senaste avsnittet av Studio Allsvenskan. Är du främst intresserad att höra när panelen diskuterar Poya så hittar du det cirka 18 minuter in i avsnittet.

Studio Allsvenskan finns även som podcast!

Lyssnar du hellre via Acast? Då hittar du den här!

Missa inte eftersnacket på Facebook! Ansök om att bli medlem i gruppen Studio Allsvenskan här.

Missa inte det senaste avsnittet av Studio Allsvenskan
Panelen diskutera Poya Asbaghi i det senaste avsnittet av Studio Allsvenskan

Gillar du Allsvenskan? Då kanske du även kommer att gilla de här artiklarna:

Jesper Jansson: "Det finns en klausul i Hamads kontrakt"

Jonas Erikssons horribla derby – har gått på myten om sig själv

Häckens sportchef Sonny Karlsson: "Blåvitt vill inte ha ett derby mot oss"

Sitter Poya kvar som tränare för IFK Göteborg hela säsongen?