Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter att ha krossat Mexiko – Sverige möter Schweiz i åttondelsfinal

Sport | 27/06/2018 22:34

Efter ha fullständigt krossat Mexiko i VM i herrfotboll kommer Sverige nu möta Schweiz i en åttondelsfinal på tisdag.

Under onsdagen vann Sverige mot Mexiko med hela 3-0, vilket gjorde att vi vann i gruppen F och är vidare till åttondelsfinal. Här kan du läsa Nyheter24:s summering av den spännande matchen

Det stod mellan att möta Brasilien, Serbien eller Schweiz och nu är det klart. Det är det sistnämnda laget vi kommer få möta – alltså Schweiz. Något bland annat spelaren Ola Toivonen ska vara nöjd med. 

– Jag vill helst möta Serbien eller Schweiz. Inte Brasilien. De har toppspelare individuellt på alla positioner, säger Ola Toivonen till Expressen. 

Avslutande gruppspelsmatchen i VM. För Sveriges herrlandslag
Andreas Granqvists efter det snygga målet i matchen mot Mexiko. Bildkälla: TT

Brasilien vann grupp E men Schweiz var tillräckligt bra, efter att ha fått 2-2 i matchen mot Costa rica, för att ta sig vidare till åttondelsfinal – och möta Sverige. 

Efter onsdagens bragd verkar det som att det svenska landslaget inte ser några hinder för att klara sig längre i VM i Ryssland och till Expressen säger landslagsspelaren Marcus Berg att deras förväntningar är höga.

– Vi har bevisat för alla vad vi kan göra så det är klart att förväntningarna höjs även personligt och från oss själva. Det finns inga hinder, bara möjligheter och vi ska fortsätta som vi har gjort, säger han. 

Sverige vann över Mexiko med 3-0.
Sveriges lagkapten Andreas Granqvist och Albin Ekdal jublar efter segern. Bildkälla: TT

Och kanske har de ännu större chans nu när Schweiz kommer att ha två av sina ordinarie fyra försvarsspelare sittandes på bänken. Det efter att både Fabian Schär och Stephan Lichtsteiner har fått kort och är uteslutna från matchen mot Sverige. 

Matchen kommer att spelas på tisdag, 3 juli. 

Nyheter24 har tidigare skrivit en summering av Sverige–Mexiko matchen och om Jimmys känslor efter vinsten

TV: Hej då Tyskland! – Sverige vidare i VM efter att ha krossat Mexiko

Tittade du på matchen Sverige-Mexiko?