En gråtandes och rörd Marcus Berg efter segern mot Schweiz i VM
Marcus Berg får avbryta segerintervjun för en stund då han börjar gråta av glädje och känslor. - Foto: TT/Cmore

Här bryter Marcus Berg ut i tårar – får avbryta intervjun

Sveriges anfallsspelare Marcus Berg rörd och djupt tagen efter vinsten mot Schweiz, så pass tagen att han inte kunde hålla tillbaka tårarna. Han fick ta en paus i C More-intervjun.


Sverige vinner över Schweiz i åttondelsfinalmatchen i VM och tar sig i och med det vidare till kvartsfinalen. Marcus Berg startade matchen på topp tillsammans med anfallskollegan Ola Toivonen. Marcus hade mängder av lägen att göra mål i matchen men brände allt. 

Efteråt kunde ha i C Mores-intervju bara skaka på huvudet åt sin insats. 

– Det är helt sjukt. Förhoppningsvis har jag sparat mina mål. Vi skapar verkligen heta chanser, säger Marcus Berg till C More och fortsätter:

– Motståndarna ska göra en världsklassinsats för att slå oss. Det här går inte att beskriva. Det är helt sjukt. Det är svårt att hitta ord. Det är... svårt..

Under C Mores tv-intervjun som görs av Frida Nordstrand var den svenska spelaren djupt rörd. Ögonen tårades när han tänkte på händelserna från matchen och stöttningen från fansen och familjen. Han blev så känslosam att han började gråta glädjetårar. 

– Vilka fans vi har, alltså. Man tänker på fansen. Man tänker på sin familj. Man tänker på alla som stöttar oss, alla som vill att det ska gå bra, sa Berg som samtidigt blev tvungen att ta en paus i intervjun med ordet: 

– Förlåt...

Vilka Sverige får möta i kvartsfinalen avgörs i matchen mellan England och Colombia som spelas ikväll klockan 20:00. 

Läs också om spelarbetygen och matchrapporten från dagens vinst mot Schweiz här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer Sverige ta VM-guld?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

Ett ja och två nej till VM-spel

2 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.