Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Snart kan du spela Fortnite på både Xbox och Playstation

- 27/09/2018, 11:11

Idag öppnar Sony upp för att tillåta spelare att spela med sitt Fortnite-konto på både Playstation och Xbox.

Spelar du Fortnite på både Xbox One, Nintendo Switch och Playstation 4? Då är du säkert medveten om att sånt som du gjort på Xbox eller Nintendo Switch inte följer med när du startar upp spelet på PS4. Det innebär alltså även att om du har köpt något så kommer det inte att finnas med. 

Detta är självklart extremt irriterande, men nu verkar det som att Sony faktiskt kommer att öppna upp så kallad "crossplay" mellan sig själva och Xbox/Nintendo Switch.

I ett uttalande gick, John Kodera, VD för Playstation och uttalade sig om problemet som fått många Fortnite-spelare att bli förbannade.

"Vi har förstått att de som spelar PS4 har gått och väntat på en uppdatering och vi är otroligt tacksamma att de har haft tålamod under tiden som vi har försökt hitta en lösning på problemet."

Han fortsatte även med att förklara hur man har kommer att göra för att öppna upp "crossplay" under dagen. 

"Det vi först gör är att vi öppnar upp en beta för Fortnite idag, den kommer att tillåta att man spelar på flera olika plattformar och sedan byter konsol. Konsolerna som detta innefattar är Playstation 4, Android, iOS, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows och Mac."

Epic Games har gått ut att man håller på att försöka komma på en lösning för de som har skapat konton på båda konsolerna.

Fortnite säsong sex 

Idag är det äntligen dags för den efterlängtade säsong sex av Fortnite. Än är det inte helt klart vad säsong sex kommer att innehålla men många tror att Loot Lake kommer att spela stor roll i den nya säsongen. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Fortnite har lett till många skilsmässor. Har du en partner och spelar för mycket? Då kanske du borde tänka om en extra gång så att inte ert förhållande tar slut på grund av spelet.