Onsdag 1 Dec
Stockholm

Det här visste du förmodligen inte om Elias Pettersson

Närbild på Elias Pettersson, Elias Pettersson under en match i Hockey-VM
Visste du det här om Elias Pettersson?. Foto: Pontus Lundahl TT / Claudio Bresciani TT

Förra säsongen tog Elias Pettersson SHL med storm. Den här säsongen gör han inte helt oväntat succé i NHL. Men vem är den egentligen den begåvade ishockeyspelaren? Nyheter24 listar 3 saker om Elias Pettersson du kanske inte visste om.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Elias Pettersson är säkerligen ett namn du har hört flyga omkring rätt så frekvent det senaste året. Vad beror det på? Jo – han är ju trots allt en av de mest spännande ishockeyspelarna vi har i landet. 

19-åringen skapade stora rubriker förra året när han, tillsammans med sitt lag Växjö Lakers, plockade hem Le-mat pokalen och kunde titulera sig svenska mästare 2017/2018. 

Nu har ett nytt och spännande kapitel precis börjat för Elias Pettersson i Nordamerika och i sitt nya lag Vancouver Canucks. Han har fått en fantastisk start och Pettersson blev bland annat månadens rookie i oktober månad.

Ja - vi vet att Elias Pettersson är en grym hockeyspelare. Men det finns så mycket mer intressant om den unga stjärnan. Vi på Nyheter24 listar 3 saker du förmodligen inte visste om honom.

Bakgrunden

Ja många av er kanske tror att Pettersson har bott i Småland och Växjö i hela sitt liv. Men det är faktiskt så att Pettersson kommer från Ånge i Ångermanland. Har du inte hört talas om Ånge? Det är nog helt förståeligt ändå då Ånge är en liten tätort med ungefär 9 000 invånare i kommunen.

Men är Elias Pettersson den enda  hockeyspelaren som har fostrats i Ånge? Nej visst är det inte så, den gamle räven Samuel Påhlsson kommer även han från Ånge.

Ni vet han som lirat i Anaheim Mighty Ducks, Columbus och MoDo Hockey för att nämna några klubbar.

Den dolda talangen

Det stämmer! Ishockey-talangen fick frågan i en intervju med Växjö Lakers, det vill säga hans tidigare lag, om han hade en en dold talang och vad han svarade hade du nog aldrig kunnat gissa...

– Ja, jag kan faktiskt jonglera på enhjuling, säger han i inslaget.

På frågan om det skulle bli cirkus härnäst för Elias Pettersson så var han kvick med svaret.

– Brorsan brukar kalla mig clown, så det får ju bli det efter hockeykarriären.

Historisk i NHL

Efter endast tio matcher i den 82 matcher långa grundserien i NHL så har Elias Pettersson redan hunnit med att bli historisk. 

Det är nämligen så att 19-åringen är den första på 30 år att hinna med att göra 10 mål under sina första 10 matcher i ligan. En bedrift som är något utöver det vanliga.

Wow.

Hur bra är Elias Pettersson?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela