Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Erik Niva: "Han kan bli den bästa vi sett i Allsvenskan"

- 08/03/2019, 10:20 -

I senaste avsnittet av podcasten Studio Allsvenskan förklarar Erik Niva varför han tror att Östersunds nyförvärv Ravel Morrison kan bli det bästa Allsvenskan skådat.

Allsvenskan närmar sig med stormsteg och flera av lagen har värvat tungt under vintern. En av de stora utropstecknen på transfermarknaden var när Östersunds FK gjorde klart med den 26-årige britten Ravel Morrison. Under fredagen gästade journalisten Erik Niva podcasten Studio Allsvenskan och berättar då varför han tror att Morrison kan bli den bästa spelaren som spelat i Allsvenskan. 

– Det är potentiellt sätt den bästa vi sett i Allsvenskan, i alla fall sen Henrik Larsson, berättar Erik Niva i podden och fortsätter: 

– Jag tror att om han har kvar explosiviteten och förmågan att lösgöra sig från motståndarna, och är så som han var när han var 17 år, då han var bättre än Pogba och Lingard, jag då har vi aldrig sett en sådan hög potentiella i Allsvenskan. Men ifall han förlorat det, då kan han bli infångad av Allsvenskan.

Läs också: Hasse Backe om Allsvenskan 2019: "De blir riktigt farliga".

En glad Ravel Morrison anslöt till ÖFK under deras träningsläger i Marbella. Bildkälla: Instagram @ofkofficial

Den tidigare Manchester United-talangen har skrivit på ett korttidskontrakt med ÖFK. Han kommer till Jämtland efter en tid i italienska klubben Lazio, men nu blir det spel i Östersund fram till den sista juni. Utanför planen har Morrison haft problem, något Erik Niva tror kan förändras i den nya klubben. 

– Det har varit en negativ spiral för honom utanför planen de senaste åren, vilket är svårt att bryta sig ur. Nu ska han göra det i Östersund, en klubb som sätter en stor stolthet i att ha en miljö som är uppbyggd för att ta hand om lite brokiga personer, säger Erik Niva i Studio Allsvenskan.

ÖFK-spelarna firar ett mål mot Hammarby i Allsvenskans sista omgång. Bildkälla: TT

Allsvenskan drar igång den 31:a mars. Då ska Östersund och Morrison packa väskorna för att ta sig till Friends Arena då man möter svenska mästarna AIK i den allsvenska premiären. 

- Han saknar matchträning nu, han har ju inte spelat matcher sedan i somras men jag är övertygad om att han är 100 procent redo till starten av allsvenskan, säger ÖFK tränaren Ian Burchnall till Fotbollskanalen

Hela Studio Allsvenskan avsnittet med Erik Niva kan du hör här! 

Läs också: Gusten Dahlin: "Kacaniklic är ett frågetecken – blir årets flopp".

Tror du Ravel Morrison gör succé i Allsvenskan?