Journalisten Erik Niva, Fotbollspelaren Ravel Morrison.
Erik Niva tror att Ravel Morrison kan bli den bästa spelaren Allsvenskan skådat. - Foto: TT

Erik Niva: "Han kan bli den bästa vi sett i Allsvenskan"

I senaste avsnittet av podcasten Studio Allsvenskan förklarar Erik Niva varför han tror att Östersunds nyförvärv Ravel Morrison kan bli det bästa Allsvenskan skådat.


Allsvenskan närmar sig med stormsteg och flera av lagen har värvat tungt under vintern. En av de stora utropstecknen på transfermarknaden var när Östersunds FK gjorde klart med den 26-årige britten Ravel Morrison. Under fredagen gästade journalisten Erik Niva podcasten Studio Allsvenskan och berättar då varför han tror att Morrison kan bli den bästa spelaren som spelat i Allsvenskan. 

– Det är potentiellt sätt den bästa vi sett i Allsvenskan, i alla fall sen Henrik Larsson, berättar Erik Niva i podden och fortsätter: 

– Jag tror att om han har kvar explosiviteten och förmågan att lösgöra sig från motståndarna, och är så som han var när han var 17 år, då han var bättre än Pogba och Lingard, jag då har vi aldrig sett en sådan hög potentiella i Allsvenskan. Men ifall han förlorat det, då kan han bli infångad av Allsvenskan.

Läs också: Hasse Backe om Allsvenskan 2019: "De blir riktigt farliga".

En glad Ravel Morrison anslöt till ÖFK under deras träningsläger i Marbella. Bildkälla: Instagram @ofkofficial

Den tidigare Manchester United-talangen har skrivit på ett korttidskontrakt med ÖFK. Han kommer till Jämtland efter en tid i italienska klubben Lazio, men nu blir det spel i Östersund fram till den sista juni. Utanför planen har Morrison haft problem, något Erik Niva tror kan förändras i den nya klubben. 

– Det har varit en negativ spiral för honom utanför planen de senaste åren, vilket är svårt att bryta sig ur. Nu ska han göra det i Östersund, en klubb som sätter en stor stolthet i att ha en miljö som är uppbyggd för att ta hand om lite brokiga personer, säger Erik Niva i Studio Allsvenskan.

ÖFK-spelarna firar ett mål mot Hammarby i Allsvenskans sista omgång. Bildkälla: TT

Allsvenskan drar igång den 31:a mars. Då ska Östersund och Morrison packa väskorna för att ta sig till Friends Arena då man möter svenska mästarna AIK i den allsvenska premiären. 

- Han saknar matchträning nu, han har ju inte spelat matcher sedan i somras men jag är övertygad om att han är 100 procent redo till starten av allsvenskan, säger ÖFK tränaren Ian Burchnall till Fotbollskanalen

Hela Studio Allsvenskan avsnittet med Erik Niva kan du hör här! 

Läs också: Gusten Dahlin: "Kacaniklic är ett frågetecken – blir årets flopp".

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du Ravel Morrison gör succé i Allsvenskan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

1 timme sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

2 timmar sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

3 timmar sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

idag 16:56
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.