Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AIK:s Chinedu Obasi om ljumskskadan: "Det känns bättre "

- 17/05/2019, 15:06

AIK-anfallaren Chinedu Obasi är försiktigt positiv när Nyheter24 träffar honom vid AIK:s träningsanläggning på Karlberg. Tillsammans med islänningen Kolbeinn Sightorsson tränar de för att komma tillbaka till spel så fort som möjligt.

Under torsdagen besökte Nyheter24 AIK:s träningsanläggning på Karlberg. Två av de spelare som var i träning var de skadade anfallarna Chinedu Obasi och Kolbeinn Sigthorsson. De båda inväntar svar från magnetröntgen efter skador som de ådrog sig på träning förra veckan. 

– Det var på träning, en eller två dagar innan derbyt mot Djurgården. Jag sköt ett skott och fick efter det en känning i ljumsken, säger Chinedu Obasi.

Även den isländska anfallaren skadade sig dagen efter Obasi. Något som skapade huvudbry för AIK:s chefstränare, Rikard Norling. 

– När jag hade skadat mig så försökte Norling se hur han kunde få in Kolbeinn istället. Men då gick även han och blev skadad. Det var ett tufft slag för laget och Norling, säger Obasi. 

Isländska anfallaren Kolbein Sigthorsson byts in mot Chinedu Obasi.
Både Chinedu Obasi och Kolbein Sigthorsson skadade sig i träning inför derbyt mot Djurgården. Bildkälla: TT

Obasi värvades inför säsongen 2019 som en nyckelspelare i AIK:s kval till Champions League. Anfallaren är hoppfull om att börja träna tillsammans med resten av laget snart. 

– Jag känner mig bättre. Att röra sig utomhus och testa olika övningar känns bra, säger han till Nyheter24. 

När är du tillbaka i spel?

– Jag tar en dag i taget. Jag ska testa nya saker imorgon och se hur det känns. Så får vi se om jag kan komma tillbaka in till lagets träning snart igen, säger han och fortsätter:

– Sedan får vi även invänta svar från magnetröntgen. Men det är inte det viktiga, utan det är hur jag känner mig i kroppen. 

AIK har nu tre raka vinster och ligger nu endast en poäng bakom Malmö FF i toppen. Chinedu Obasi gläds över att laget kommit tillbaka på vinnarspåret igen.

– Laget är inne i en bra form nu. Det är mycket kul att se, men samtidigt är det ledsamt att inte kunna vara delaktig i vinsterna, säger han.

AIK möter Falkenberg FF på måndag klockan 19:00. 

Vilken värvning var viktigast för AIK?