Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Armstrong i Girot - på tolv skruvar

- 18/04/2009, 06:15 -

Inget kan stoppa Lance Armstrong från att cykla.

Lance Armstrong har fått tolv skruvar inopererade för att stabilisera hans högra nyckelben. Detta efter att han var med om en olycka bid en tävling i slutet av mars, och bröt nyckelbenet på fyra ställen.

Ändå hävdar den sjufaldiga Tour de France-vinnaren att han ska ställa upp i Giro d'Italia i maj. Detta har han sagt till loppets organisatörer, enligt BBC. Tävlingen anses som den näst största i cykelvärlden.

– Jag kommer vara i Venedig vid den första etappen, lita på mig, har han skrivit i ett e-mail till Girots ledning.

37-åringen kommer antagligen att delta i Tour de France i juli. Men han är orolig att han ska stoppas på grund av att inte ha följt protokollföreskrifterna vid ett dopningstest nyligen.

Girots organisation har i ett uttalande berättat att Armstrong vill träffa offer för den jordbävning som drabbade Italien i L'Aquila förra veckan, detta när Girot passerar den regionen vid den sjuttonde etappen, enligt BBC.

Och hur håller han sig i form just nu? Han håller formen uppe genom inomhusträning i Colorado, USA, där han är med sin gravida flickvän, Anna Hansen.

Skrivet av: